رییس کمیته بهداشت شورای فرهنگی - اجتماعی زنان و خانواده با اشاره به این‌که دولت باید در تحکیم ابعاد مختلف خانواده لایحه حمایتی همه جانبه داشته باشد، گفت: باید به سبک زندگی درست برگشت و نگرش به فرزندآوری و فرزندپروری را مثبت کرد.

 

  خلیل علی محمدزاده به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری سلامت درباره پدیده سالمندی گفت: در طی 40 سال اخیر به میانه سنی ایران حداقل 13 سال اضافه شده است، در حالی که در همین مدت به میانه سنی کشورهای دنیا حدود 8 سال افزوده شده و این امر در کنار  نرخ باروری کل ایران که در مقایسه با میانگین نرخ باروری کل کشورهای دنیا، حدود شش دهم فرزند کمتر است، نشانگر آن است که ایران با سرعت بیشتری در بین کشورهای دنیا به سمت سالمندی حرکت می کند.

وی گفت: پس از گذشت دو سال از سیاست های جدید جمعیتی، وقت آن رسیده که دستگاه های مختلف نظام اقدامات خود را گزارش دهند، تا معلوم شود این امر مهم را با چه بینشی و با کدام برنامه و با چه میزان اعتباری دنبال می کنند و چه دستاوردهایی حاصل شده است.

 رئیس کمیته بهداشت شورای فرهنگی - اجتماعی زنان و خانواده با اشاره به جایگاه ارزشمند فرزند در خانواده و جامعه و در فرهنگ اصیل ایرانی و دینی گفت: الگو برداری از سایر فرهنگ ها، گاهی باعث شده ما به جای اینکه فرزند را مایه رحمت و نعمت خدا بدانیم، وجود چند فرزند را در زندگی مزاحم تلقی کرده و با این دیدگاه مسئولیت خطیر خود در تربیت و مهرورزی و نیز نثار عشق توام با احترام به فرزندان را دست کم بگیریم.

وی افزود: باید به سبک زندگی درست برگشت و نگرش به فرزندآوری و فرزندپروری را مثبت کرد، چرا که در غیر اینصورت خانواده ها، در تربیت فرزندان خود و جامعه، در پرورش استعدادهای مختلف جوانان خویش، انگیزه کافی نخواهد داشت.

عضو هیأت علمی دانشگاه با ذکر این مطلب که برخی فرهنگ سازی برای فرزندآوری را با شعارسرایی و تبلیغ برای کالا اشتباه می گیرند، گفت: برای فرزندآوری در خانواده از یک طرف باید ابعاد مختلف سلامت برای خانواده ها روشن شود و ضرورت ارتباط فرزندان با هم مدنظر باشد و همچنین رصد مرتب آینده صورت گیرد و نیز از محیط زندگی آسیب زدایی شود و از طرف دیگر باید گره های ذهنی و فکری و نیز اقتصادی که در مورد ازدواج و فرزندآوری در جامعه است، گشوده شود.

محمدزاده ضرورت تبیین پیامدهای سوء الگوی کنونی باروری را یادآور شد و گفت: متاسفانه هنوز ناآگاهی ها، ابهامات و اشکالات زیادی در ذهن، فکر و باور مردم و مسئولین در این زمینه وجود دارد که امکان حرکت در این مسیر را دشوار ساخته است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این نکته که باید به زوج های جوان و خانواده ها در امر فرزندآوری و فرزندپروری کمک شود، اظهار داشت: علاوه بر دولت ها و مجلس و سایر دستگاه ها، خود زوجین هم باید به ایجاد هماهنگي و تعادل بين کار، تحصیل  و زندگي اهمیت قائل شوند

وی با اظهار این موضوع که سیاست های باروری در همه ی کشورها، تابع آمار و شرایط است و با حفظ و ارتقای شاخص های سلامتی و مدیریت کیفی جمعیت همراه است و بر اساس پویایی جمعیت  شکل می گیرد، "طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده" مجلس را پس از لغو سیاست های تحدید نسل، در افزایش نرخ باروری کشور راهگشا خواند و گفت: هم در "قانونگذاری" و هم در "فرهنگ سازی" برای جمعیت، در سال های اخیر قدم های ناقص و کم نتیجه ای برداشته شده که باید با جدیت تکمیل شود.

محمدزاده با ذکر این مطلب که بدون فرزندان سالم، دانا و توانا، یک کشور مقتدر و پیشرفته نمی شود، گفت: با توجه به اینکه کشور در پنجره جمعیتی واقع شده است، پیشنهاد می شود؛ دولت در تحکیم ابعاد مختلف خانواده لایحه ی حمایتی همه جانبه ای داشته باشد و طی آن به مسائل تغذیه ای، بهداشتی، آموزشی و تربیتی کودکان و نوجوانان و تحصیلات عالی و شغل و فضای کسب و کار جوانان توجه ویژه داشته باشد.

وی اظهار داشت: بسیج دانشجویی و سایر کانون ها و تشکل های دانشگاهی طی سال های اخیر در زمینه رهنمودهای جمعیتی مقام معظم رهبری که عوامل مختلفی را شامل می شود، جلسات متعددی را داشته اند، ولی برای فرهنگ سازی در این مورد، باید حرکت های بزرگی سازماندهی شود و از دستگاه های سهیم در این موضوع مطالبه شود.

رئیس کمیته بهداشت شورای فرهنگی - اجتماعی زنان و خانواده، فعالیت  عناصر دانشگاهی در خصوص تبیین علمی و دقیق رهنمودهای مقام رهبری در زمینه ی جمعیت را در طی دو - سه سال اخیر و گفتمان سازی در این باره را تجربه ای ارزنده خواند و گفت: تحت هیچ شرایطی نباید گذاشت این مسیر گم شود و موضوع به این مهمی مورد غفلت واقع شود.

این استاد دانشگاه رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه های مختلف داخلی را نیازمند اقدام و عمل از سوی بخش های گوناگون نظام و مردم خواند و گفت: امنیت و اقتدارایران در منطقه پرچالش و آشوب زده کنونی، مثال روشنی ازعمل به این تدابیر راهبردی است.

 

كد خبرنگار: 410100

برچسب‌ها