کرونا ویروس (کووید ۱۹)
کرونا ویروس (COVID-19) نوعی بیماری عفونی است که توسط یک کرونا ویروس جدید که پس از شیوع در ووهان چین (در دسامبر ۲۰۱۹) کشف شد، ایجاد می شود. از زمان شیوع اولیه، این کرونا ویروس (که با نام SARS-CoV-2 نیز شناخته می شود) به بیش از ۱۰۰ کشور در سرتاسر جهان منتشر شده و هزاران نفر را تحت تاثیر قرار داده است. تاکنون هیچ دارویی برای درمان کرونا ویروس جدید طراحی نداشته است. محققان اخیرا روی طراحی یک واکسن مخصوص این ویروس و درمانی برای کووید ۱۹ کار می کنند. این بیماری بیشتر افراد مسن و افراد با بیماری های پیش زمینه ای را تحت تاثیر قرار می دهد. بیشتر افرادی که علائم کووید ۱۹ را تجربه می کنند، این موارد را نیز تجربه می کنند:
- تب
- سرفه
- تنگی نفس
- خستگی
چه درمان هایی برای کرونا ویروس جدید در دسترس هستند؟
تاکنون هیچ واکسنی در مقابل کووید ۱۹ طراحی نداشته است. آنتی بیوتیک نیز موثر نیست چرا که کووید ۱۹ یک عفونت ویروسی است نه باکتریایی. اگر علائم تان شدید هستند، درمان توسط پزشک و در بیمارستان در اختیارتان قرار می گیرد. انواع خدمات درمانی شامل این مواردند:- مایعات برای کاهش خطر دهیدراسیون
- دارو برای کاهش تب
- اکسیژن درمانی تکمیلی در موارد شدیدتر
چه کارهایی برای یافتن درمان کرونا ویروس انجام شده است؟
گزینه های مربوط به واکسن و درمان برای کووید ۱۹ در حال حاضر در اطراف دنیا در حال بررسی اند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد برخی از داروهای خاص می توانند در پیشگیری از بیماری یا درمان علائم کووید ۱۹ موثر باشند. با این حال محققان باید قبل از در دسترس قرار گرفتن واکسن و سایر درمان ها، آزمایش های گوناگونی روی انسان های مختلف انجام دهند. این امر می تواند چندین ماه یا بیشتر زمان ببرد. در این جا برخی از گزینه های درمانی وجود دارند که برای محافظت در مقابل SARS-CoV-2 و درمان علائم کووید ۱۹، در حال بررسی اند.رمدسیویر (Ramdesivir):
رمدسیویر یک داروی ضد ویروس است که در اصل برای هدف قرار دادن ویروس ابولا طراحی شده بود. تحقیقات نشان داده اند که رمدسیویر به میزان زیاد برای مقابله با کرونا ویروس جدید موثر است. این درمان هنوز در انسان ها تایید نشده است اما دو آزمایش بالینی برای بررسی این دارو در چین صورت گرفت. یک آزمایش بالینی نیز اخیرا توسط FDA در ایالات متحده آمریکا تایید شد.کلروکین (Chloroquine):
کلروکین یک دارو است که برای مقابله با مالاریا و بیماری های خودایمنی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو بیش از ۷۰ سال مورد استفاده قرار گرفته و بی خطر در نظر گرفته می شود. محققان به این نتیجه رسیده اند که این دارو در مطالعات صورت گرفته در مقابله با ویروس SARS-CoV-2 موثر بوده است. در حال حاضر حداقل ۱۰ آزمایش بالینی روی استفاده از کلروکین به عنوان گزینه ای برای مقابله با کرونا ویروس جدید، مطالعه می کنند.تاثیر لوپیناویر و ریتوناویر ( Lopinavir/ritonavir) بر کرونا ویروس
لوپیناویر و ریتوناویر تحت عنوان کالترا (Kaletra) به فروش می رسند و برای درمان HIV طراحی شده اند. در کره جنوبی، به یک مرد ۵۴ ساله ترکیبی از این دو دارو داده شد و کاهش چشمگیری در سطح کرونا ویروس وی مشاهده شد. با توجه به اظهارات سازمان جهانی بهداشت (WHO)، استفاده از کالترا در ترکیبی با سایر داروها می تواند موثر باشد.APN01:
برنامه ریزی شده که یک آزمایش بالینی به زودی در چین صورت بگیرد تا پتانسیل داروی APN01 برای مقابله با کرونا ویروس جدید را بررسی کند. دانشمندانی که اولین بار در دهه ۲۰۰۰ داروی APN01 را ارائه دادند، کشف کردند که پروتئین خاصی به نام ACE2 در عفونت SARS دخیل است. این پروتئین از ریه ها در مقابل آسیب های ناشی از مشکلات تنفسی محافظت می کند. مطالعات اخیر نشان داده اند که کرونا ویروس ۲۰۱۹ همچون SARS، از پروتئین ACE2 برای عفونی کردن سلول های انسان ها استفاده می کند. قرار است یک آزمایش، تاثیرات این دارو روی ۲۴ بیمار را در ۱ هفته بررسی کند. نیمی از شرکت کنندگان در این آزمایش داروی APN01 را دریافت می کنند و به نیمی دیگر پلاسیبو داده می شود. اگر نتایج رضایت بخش بود، آزمایش های گسترده تری صورت می گیرد.تاثیر فاویلاویر (Favilavir) بر درمان کرونا ویروس
چین استفاده از داروی ضد ویروس فاویلاویر را برای درمان علائم کووید ۱۹ تایید کرده است. این دارو از ابتدا برای درمان التهاب در بینی و گلو طراحی شده بود. اگر چه نتایج حاصل از آزمایش های صورت گرفته روی این دارو هنوز منتشر نشده اند، اما در یک مطالعه بالینی که روی ۷۰ نفر صورت گرفت، نشان داده شد که این دارو در درمان علائم کووید ۱۹ موثر است.اگر فکر می کنید که علائم بیماری کرونا ویروس را دارید، چه کاری باید انجام دهید؟
تمام افراد دچار عفونت SARS-CoV-2، احساس بیماری نمی کنند. خیلی از افراد می توانند مبتلا به این ویروس شوند و علائمی از خود نشان ندهند. وقتی علائمی وجود دارد، معمولا خفیفند و به آرامی ظهور می کنند. به نظر می رسد که کووید ۱۹ سبب بروز علائم شدیدتری در افراد مسن و افراد با بیماری های پیش زمینه ای (نظیر اختلالات قلبی یا ریوی) می شود. اگر حس می کنید علائم کووید ۱۹ را دارید، این مراحل را دنبال کنید:- بررسی کنید که تا چه حد احتمال دارد بیمار باشید از خودتان بپرسید که چقدر احتمال دارد که با کرونا ویروس در تماس قرار گرفته باشید. اگر در جایی زندگی می کنید که کرونا ویروس شایع است یا اگر اخیرا سفری به خارج داشته اید، بیشتر در معرض ابتلا قرار دارید.
- با پزشک تماس بگیرید اگر علائم خفیف دارید با پزشک تماس بگیرید. برای کاهش انتقال ویروس، خیلی از کلینیک ها تماس یا چت تصویری را به جای مراجعه حضوری به کلینیک پیشنهاد می دهند. پزشک علائم تان را بررسی می کند و با مسئولین بیمارستان و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) برای تعیین این که به انجام آزمایش نیاز دارید یا نه، مشورت می کند.
- در خانه بمانید اگر علائم کووید ۱۹ یا سایر عفونت های ویروسی را دارید در خانه بمانید و استراحت کنید. اطمینان حاصل کنید که از سایر افراد فاصله دارید. از لیوان، ظروف، کیبورد و تلفن مشترک با دیگران استفاده نکنید.
چه زمانی به مراقبت پزشکی نیاز دارید؟
حدود ۸۰% از افراد، از کووید ۱۹ بهبود پیدا می کنند، بدون این که به بستری شدن یا درمان خاصی نیاز داشته باشند. اگر جوان و سالم هستید و علائم خفیفی دارید، ممکن است پزشک پیشنهاد دهد که خود را در خانه قرنطینه کنید و ارتباط خود با سایر افراد خانواده را محدود کنید. پزشک به شما پیشنهاد می دهد که استراحت کنید، هیدراته بمانید و به دقت علائم تان را تحت نظر داشته باشید. اگر سن تان بالاست، اختلالات پیش زمینه ای دارید یا سیستم ایمنی تان ضعیف است، پس از مشاهده علائم فورا به پزشک مراجعه کنید. در این شرایط پزشکان بهترین خدمات را به شما ارائه می دهند. اگر با مراقبت در خانه علائم تان تشدید شدند، باید فورا تحت مراقبت پزشکی قرار بگیرید. با بیمارستان، کلینیک و مرکز اورژانس تماس بگیرید و به آن ها اطلاع دهید که می خواهید به آن جا بروید. سپس هنگامی که خانه را ترک کردید از ماسک صورت استفاده کنید.چگونه از عفونت ناشی از کرونا ویروس بپرهیزید
کرونا ویروس جدید از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. در این شرایط، بهترین راه برای پیشگیری از عفونی شدن، دوری از افرادی است که در معرض این ویروس بوده اند. به علاوه با توجه به اظهارات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، می توانید اقدامات احتیاطی زیر را برای کاهش خطر عفونت انجام دهید:- حداقل ۲۰ ثانیه دستان خود را با آب و صابون بشویید.
- اگر صابون در دسترس نیست، از ضد عفونی کننده دست با حداقل ۶۰ درصد الکل استفاده کنید.
- صورت تان را لمس نکنید، مگر این که از قبل دستان تان را شسته باشید.
- از افرادی که سرفه یا عطسه می کنند دور باشید. CDC پیشنهاد می دهد که حداقل ۶ فوت از کسی که بیمار به نظر می رسد دور باشید.
- تا حد ممکن از بودن در مکان های شلوغ بپرهیزید.