به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سیاوش غلامی در نشست خبری، خبرنگاران را سربازان گمنامی دانست که اخبار و اطلاعات را در اختیار مردم قرار می دهند و اظهار کرد: خبرنگاران از جنس امدادگران هلال احمر هستند، زیرا در حوادث و اتفاقات جان خود را به خطر می اندازند تا آگاهی را به جامعه هدیه کنند.
وی سرمایه هلال احمر را اعتماد مردمی دانست و افزود: جمعیت هلال احمر متعلق به آحاد مردم است و امدادگران صرف نظر از هرگونه نگرش و براساس آموزه های دینی، کمک رسانی را سرلوحه خود قرار داده اند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان، با بیان اینکه خبرنگاران همواره در دل حادثه هستند، تصریح کرد: تشکل خبرنگاران بحران را راه اندازی کردیم و به زودی برای نخستین بار در کشور خانه هلال مطبوعات را راه اندازی خواهیم کرد.
غلامی، با اشاره به برخورداری هلال احمر گیلان از یک فروند بالگرد امدادی، یادآور شد: خبرنگاران می توانند در قالب خانه هلال مطبوعات جهت خبررسانی حوادث و بحران ها از این بالگرد استفاده کنند.
وی گیلان را پنجمین استان حادثه خیر کشور دانست و اضافه کرد: گستردگی شهرها و تراکم جمعیتی و تعداد بسیار زیاد روستاهای گیلان موجب شده نیازمند امکانات بهتر و بیشتری در بحران ها باشیم. از طرف دیگر گیلان یک استان گردشگرپذیر است و با جمعیت شناور نیز مواجه هستیم.
مدیرعامل هلال احمر گیلان، با بیان اینکه در شرایط استاندارد ۷۰ درصد امکانات امدادی باید پای کار و ۳۰ درصد در حالت آماده باشد، گفت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد امکانات ما پای کار است لذا خانه های هلال را تشکیل دادیم تا حضور جمعیت هلال احمر در اماکن مختلف را بیشتر کنیم.
غلامی، با اشاره به رتبه نخست گیلان در تعداد خانه های هلال، خاطرنشان کرد: جمعیت هلال احمر گیلان ۳۱۱ نفر پرسنل دارد و مابقی نیروها داوطلب و مردمی هستند. خانه های هلال در شرایط بحرانی مانند سیل و زلزله قبل از نیروهای امدادی به داد مردم می رسند و لذا تاب آوری را افزایش می دهند.
وی با بیان اینکه در هفته دولت امسال ۲۰۰ خانه هلال در گیلان به بهره برداری می رسد، اظهار کرد: خانه های هلال ظرفیت مردمی دارد و مردم به خودشان کمک می کنند. در واقع هر خانواده باید یک امدادگر داشته باشد، زیرا در برخی از حوادث دقایق اهمیت دارد و در هیچ کجای دنیا نیروهای امدادی نمی توانند در کمتر از چند دقیقه خودشان را به محل حادثه برسانند.
مدیرعامل هلال احمر گیلان، همچنین از خیرین مدرسه ساز خواست به سمت پایگاه امداد و نجات سازی بروند و یادآور شد: خیرین می توانند با کمک برای خرید آمبولانس و تجهیزات امدادی بسیاری از نقصان ها را جبران کنند.