اقدامات انستیتو پاستور ایران در دولت یازدهم به مناسبت هفته دولت اعلام شد .

به گزارش خبرگزاري سلامت  ،در سه سال اخیر محلول های تزریقی کلرور پتاسیم 15درصد، کلرور سدیم 5درصد، دکستروز50درصد دکستروز20درصد، لیدوکائین 2 درصد، سولفات منزیم 50درصدو سولفات منزیم 20درصد، فرآورده های نوترکیب، واکسن ب ث ژ، واکسن های ویروسی، آنتی ژن واکسن ضد هاری دامی و محصولات بخش علوم حیوانات در لیست تولید این مرکز قرار گرفته است .

بر اساس این گزارش در دولت یازدهم 40فقره اختراع ثبت داخلی و  تعداد 29 طرح فناورانه حمایتی و 15 طرح فناورانه وام مصوب شده است.

همچنین به منظور  تشخیص بیماری های لپتوسپیروز، لیشمانیوز، توکسوپلاسموز، قارچ های عمقی، سل، بروسلوز، تب و راش عفونی، بورلیوز، بوتولیسم، سیاه زخم بسترسازی استقرار سیستم مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد 15189 در آزمایشگاه ها برای ایجاد آزمایشگاههای مرجع و همکار با توجه به نیاز کشور صورت گرفته است.

  ایجاد دو آزمایشگاه تشخیص قبل از تولد و هاری  و یک آزمایشگاه انفلوانزا ،ایجاد شبکه آموزش در سایت انستیتو برای آموزش آبشاری کارکنان بهداشتی سراسر کشور، استقرار سیستم مدیریت بیوریسک در آزمایشگاهها، برگزاری چهار کارگاه مدیریت حمل و انتقال امن و ایمن نمونه با همکاری آزمایشگاه مرجع سلامت جهت کارشناسان بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی در نیمه دوم سال 94 از دیگر اقدامات انستیتو پاستور ایران می باشد.

 تأسیس اولین پارک فناوری سلامت و همکاری با 40 شرکت دانش بنیان برای تولید علم به ثروت،  کسب رتبه اول در جشنواره رازی برای انتشار مقاله های علمی ، ایجاد شبکه آموزش کشوری برای ارائه خدمات تخصصی به مرکز مدیریت بیماریها و آزمایشگاه مرجع سلامت،راه اندازي كميته تحقيقات دانشجويي و برگزاري 9 كارگاه آموزشي داخلي براي ارتقاء آموزش دانشجويان نیز از اهم اقدامات انستیتو پاستور ایران است.

ارائه خدمات استقرار سيستم مديريت كيفيت توسط كميته مديريت تضمين كيفيت با استفاده از استراتژي استقرار سيستمهاي دهگانه شامل سيستم آزمايشگاهها و ارائه خدمات، سيستم پذيرش و جوابدهي، حفاظت از اطلاعات بيمار، سيستم مديريت فني، سيستم ايمين، حفاظت از بيمار و كاركنان، سيستم مستندسازي، كنترل مدارك و سوابق، سيستم آموزش، سيستم ارزيابي منابع، سيستم تضمين كيفيت، سيستم مميزي داخلي و سيستم بازنگري مديريت به صورت درون سازماني ،از جمله خدمات تخصصی این مرکز بوده است.

براساس این گزارش با پایه ریزی و استقرار این سیستم  تعداد آزمايشگاههاي مرجع و همكار مرجع انستيتو پاستور ايران از تعداد 2 مورد در پايان سال 1390 به 12 مورد در پايان سال 1394 رسيد.

همچنین تولید دانش، توسعه فناوری و نوآوری به منظور کمک به پیشگیری، شناسایی، تشخیص زودرس و کمک به درمان مراقبت و دیده بانی بیماری های عفونی و صعب العلاج در راستای نیازهای نظام سلامت. پژوهش های کاربردی در راستای تولید واکسن، دارو و فرآورده های بیولوژیک با اولویت بیماری های مسری و صعب العلاج و پایش بیماری های نوپدید و بازپدید  از مهمترین اهداف و ماموریت های حوزه پژوهشی انستیتو پاستور ایران در دولت یازدهم بوده است.

بر اساس این گزارش ، حوزه تحقيقات، فناوري و آموزش انستيتو پاستور 266 طرح  مصوب ، 29 جلد کتاب تخصیص امتیاز شده ،چاپ 1427 مقاله در مجلات ISIو Pubmed:  را نیز در سه سال اخیر در کارنامه خود دارد .

گفتنی است ، در یافت جایزه ملی کیفیت غذا و دارو ISO) 9001) در سطح اشتهارد سطح1 ستاره  سال 93(2008)،در یافت جایزه ملی کیفیت غذا و دارو در سطح اشتهارد 2 ستاره  سال 1395 و در یافت 18 مجوز  صادراتی   CPP , FSC از سال 92 تا 95 از جمله دستاورد های انستیتو پاستور ایران در حوزه تولید بوده است