تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۰
دکتر سید مهدی میر غضنفری در گفتگو با طبنا (خبرگزاری سلامت) با بیان اینکه چهار رنگ در طب سنتی بسیار معروف هستند، افزود: فردی که رنگ صورتش عمدتا به سمت سرخی و صورتی است ممکن است دارای مزاج گرم و تر باشد یا دارای خلط دم باشد که به دلیل خوردن غذاهای چرب، شیرین و گوشت است. این متخصص طب سنتی ادامه داد: افرادی که پوست آنها ته رنگ زرد دارد مزاجهای گرم و خشک بیشتر در آنها مشاهده میشود یا غلبه خلط صفرا دارند که به دنبال مصرف غذاهای تند و دارای فلفل و ادویهای و سرخ شده این حالت تشدید میشود. میر غضنفری یادآور شد: افرادی که رنگ روی تیره دارند و یا دارای خالهای تیره رنگ در نواحی صورت هستند احتمال سردی و خشکی مزاج یا غلبه سودا در آنها زیاد است که به دنبال مصرف گوشت گاو، گوشت مانده ، عدس، بادنجات و غذاهای فست فودی بیشتر در این افراد ایجاد میشود همچنین موی زائد نیز در این افراد شایعتر است. این متخصص فیزیولوژی اضافه کرد: افراد دارای رنگ پوست سفید یا به اصلاح بیرنگ یا شبیه به رنگ پریدگی است معمولا مزاجهای سرد و رطوبتی دارند یا غلبه خلط بلغم به دنبال مصرف زیاد نوشیدنیها و آب سرد در این افراد بیشتر میشود. این متخصص طب سنتی تاکید کرد: با مراجعه به پزشک مربوطه و اصلاح مزاج میتوان این تغییر رنگهای پوست که شامل به وجود آمدن لکها یا خالها است را کاهش داد یا حتی لکها و خالهای به وجود آمده را کم رنگ تر کرد. میر غضنفری عنوان کرد: اگر لک و خال ناشی از سودا باشد تدابیری که برای رفع سودا در طب سنتی وجود دارد همچون آب پنیر، استفاده از روغنهای بابونه، بادام شیرین، روغن بنفشه و روغن کدو بنابر مزاج فرد در رفع این مشکلات پوستی موثر است.