به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از وبدا،رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به اهمیت و نقش تغذیه در کاهش علائم گوارشی بیماران مبتلا به کرونا گفت:مشاورین تغذیه در سامانه پاسخگویی تلفنی ۴۰۳۰ در سطح گسترده ای برای نحوه کنار آمدن با این علائم و عوارض بیماری مشاوره می دهند.
وی تصریح کرد: افراد باید بدانند شیوه تغذیه و اصلاح آن می تواند شرایط بهتری را برای سپری کردن دوران بیماری در بیماران فراهم نماید.
دکتر اباصلتی خاطر نشان کرد: بیماران در صورت داشتن علائم گوارشی همچون اسهال،استفراغ و دل درد علاوه بر رعایت نکات بهداشتی همچون شستشوی دستها و ضدعفونی سطوح باید مایعات فراوان بنوشند و از نوشیدن مایعات شیرین پرهیز کنند.
وی افزود: این دسته از بیماران باید از یک رژیم غذایی سبک، حاوی موز، برنج سفید، بلغور جو دو سر، سیب زمینی پخته، مرغ بدون پوست، کمپوت سیب و نان سفید (کم سبوس) که کربوهیدرات بدنشان را تامین می کند و فشار برای رفع را کاهش می دهد پیروی کنند.
دکتر اباصلتی اظهار کرد: بیماران دارای علائم گوارشی در صورت بروز هر یک از علائم کم آبی شدید، اسهال خونی یا مدفوع سیاه و یا درد شدید پهلوها، تب، سرفه و احساس کوتاه شدن نفسها باید فوراً به پزشک مراجعه کنند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ اکثراً دچار کم اشتهایی شده و کم اشتهایی طول کشیده می تواند منجر به سوء تغذیه در فرد شود توصیه کرد: بیماران برای مقابله با این عارضه می توانند از میوه های تازه همچون سیب، انار، پرتقال، لیموترش، انبه، کدو حلوایی همچنین چای لیموزنجبیل، ادویه ها و گلپر، سمنو جوانه گندم و جوانه نخود، شیربرنج با سیاه دانه و کمی دارچین، شله زرد با خلال بادام و پسته، مغزها و خشکبار و... استفاده نمایند.
دکتر اباصلتی افزود: در صورت بروز درد معده بیماران بایداز مصرف غذاهای چرب و فست فودها، مصرف بیش از حد لبنیات، قهوه ، نسکافه، چای، انواع شکلات و کاکائو، فلفل و سایر ادویه جات، غلات کامل، غذاهای شور و همچنین پرخوری پرهیز نمایند.
وی خاطر نشان کرد استفاده از نعناع و زنجبیل به بهبود درد معده در بیماران مبتلا به کرونا کمک خواهد نمود.