تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۹
دکتر بابک پورقلیچ در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره بیماری دست، پا و دهان اظهار کرد: این بیماری توسط گروهی از میکروبها ایجاد میشود که علائم شایع آن به صورت ایجاد تاولهای قرمز دردناکی هستند که در نواحی دهان، کف دست وپا، رانها و نشیمنگاه ایجاد میشود. وی افزود: این تاولها میترکند که این عامل سبب ایجاد قرمزی در این نواحی میشود و در برخی از افراد ابتلا به بیماری دست، پا و دهان موجب ایجاد خارش میشود، همچنین بیشتر کودکان کمتر از 10 سال به این بیماری مبتلا میشوند و طول مدت بیماری حدودا یک هفته است. این پزشک عمومی خاطر نشان کرد: بیشترین آسیب که بیماری دست، پا و دهان ایجاد میکند مربوط به بلع است به این معنا که دانهها یا جوشهای به وجود آمده در دهان این کودکان مانع از غذاخوردن آنها میشود، بنابراین باید از مایعات خنک همچون بستنی و یخمک قبل از غذاخوردن استفاده شود تا این کودکان بهراحتی بتوانند غذای اصلی خود را نیز میل کنند. پورقلیچ خاطرنشان کرد: کودکانی یا بزرگسالانی که به بیماری دست، پا و دهان مبتلا شدهاند باید از نوشیدن مایعات داغ یا غذاهای بسیار گرم یا مواد حاوی اسیدهای خوراکی همچون انواع سسها، نوشابه، مایعات و مرکبات در طول مدت بیماری خود نباید استفاده کنند. وی با بیان اینکه مدت ابتلا به بیماری دست، پا و دهان معمولا یک هفته است که در این زمان مسری است، یادآورشد: انتفال این بیماری از طریق بزاق دهان، ترشحات خود زخمها و مدفوع است که همهگیری این بیماری در مکانهای عمومی همچون مهد کودکها بیشتر است بنابراین بهداشت عمومی باید رعایت و اسباب بازیهای مشترک ضدعفونی شوند. این پزشک عمومی خاطرنشان کرد: تمامی اعضای خانواده باید دستان خود را با آب و صابون پس از دستشویی رفتن به خوبی بشویند همچنین از تماس و ارتباط نزدیک بچهها با یکدیگر در طول یک هفته اجتناب شود تا این بیماری منتقل نشود و به تاولها نیز دست نزنند تا منجر به ترکیدن آنها نشود. پورقلیچ با اشاره به اینکه یکی از عوارض نادر ابتلا به بیماری دست، پا و دهان افتادن ناخنها است، عنوان کرد: هر نوع ترومایی در بستر ناخن مانع رشد آن یا افتادن ناخنها میشود و حتی در موارد نادری دیده شده است که سیستم عصبی کودک را نیز درگیر میکند.