وزیر بهداشت گفت: بالغ بر 250 کلینیک ویژه برای ویزیت متخصص و فوق تخصص ها و 350 مرکز زایمانی تا پایان امسال در کشور به بهره برداری می رسد.
به گزارش خبرگزاری سلامت به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت دکتر سید حسن هاشمی ضمن اعلام این خبر افزود: متاسفانه 65 درصد از 96 هزار تخت بيمارستاني كه در کشور وجود دارند بالاي 30 سال قدمت دارند و بخشي از آنها اصلاً مقاوم نيستند.
وزیر بهداشت گفت: طبق پیشنهادی که داده شده قرار است با حمایت دولت و مجلس حداقل 50 درصد تختهاي مورد نياز از طریق سرمايه گذاران خارجي تامین شود.
دکتر هاشمی در ادامه افزود: نزديك به 25 تا 30 هزار تخت بيمارستاني از طریق سرمايه گذاران خارجي جایگزین می شوند و با توجه به شرايط اقتصادي كشور نیز ، راهي غير از اين نميبينيم و تصورمان اين است كه هرچه سريعتر در این زمینه تصميم گیری شود به نفع مردم خواهد بود و اميدواريم اين اتفاق بيافتد.
20 هزار تخت بيمارستاني را قبل از پايان دوره تحويل می دهیم
وزیر بهداشت افزود: از روز اول هم قول داديم كه برخلاف گذشته كه هر سال 1600 تا حداكثر 2000 تخت بيمارستاني آماده و تحويل ميشد، در اين دولت 20 هزار تخت بيمارستاني را تا قبل از پايان دوره تحويل می دهیم.
دکتر هاشمی گفت: مسير اصلي برای توسعه بخش سلامت ، سرمايهگذاري بخش خصوصي است و دولت باید به جاي تصديگري، خريد خدمت كند يا بيمهها خريد كنند تا نه آنها متضرر شوند و نه ما بيمارستان بسازيم.
وزیر بهداشت همچنین افزود: كار ما در وزارت بهداشت ، ساخت بيمارستان و حتي اداره بيمارستان نيست، بلکه كار ما تخصصي است و نظارت بر عملکرد واحدهای درمانی که خدمات با كيفيت بالاتري به مردم ارائه شود.
کاهش 300 ميليون دلاری واردات دارو
دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه واردات دارو ها در طول 3 سال گذشته روند كاهشی داشته است افزود: 300 ميليون دلار كاهش واردات داشتيم و از نظر تعداد اقلام دارویی نیز حدود 95 تا 96 درصد اقلام دارویی در داخل كشور توليد ميشوند ولي از نظر ريالي نسبت به قبل از شروع به كار ما از 61 و 62 درصد به 70 درصد افزایش یافته است و همين مسير هم ادامه خواهد داشت.
افزایش 2 برابری صادرات دارو
وزیر بهداشت گفت: از نظر صادرات در طول اين دوره از دولت، صادرات دارو به 2 برابر افزايش پيدا كرده است كه البته راضي هم نيستيم. رقم صادرات دارو وقتي ما شروع كرديم نزديك به 70 ميليون دلار بوده است .
دکتر هاشمی افزود: بالغ بر 250 كلينيك ويژه كه براي خدمات سرپایی و ويزيت متخصص و فوق تخصص است در حال راه اندازی است و امسال به بهره برداری می رسند .
وی گفت: : علاوه بر اين نزديك به 350 مركز زايماني در كل كشور به بهره برداری خواهند رسيد و در نيمه دوم امسال هر ماه حداقل دو يا سه پروژه بزرگ را افتتاح خواهیم کرد.
وزیر بهداشت گفت: در مورد نيروي انساني بسيار در مضيقه هستيم دليلش هم اينست كه تصمیم دولت بر استخدام جديد نبوده است و در طول اين سه سال گذشته ما رسماً نتوانستيم كسي را استخدام بكنيم الا تعداد معدودي را براي بيمارستانهاي جديدالاحداث، که البته در آن بخش هم عليرغم اينكه به ما مجوز استخدام دادند، كمبود داريم.
وی در ادامه افزود: بخشي از كمبودهايمان را در قالب استفاده از درآمدهاي اختصاصي دانشگاه ها به صورت شركتي حل ميكنيم. یعنی پرستار، بهداشتيار، بهيار به صورت شركتي جذب ميشوند، و معنایش اين است كه دولت حقوقي را بابت اينها پرداخت نميكند و ما از درآمدهاي اختصاصی پرداخت ميكنيم.
دکتر هاشمی با بیان این که حتي براي جايگزيني نيروهايي كه بازنشسته هم ميشوند مجوزي نداريم، افزود: اميدواريم انشاءالله گشايشي در اين حوزه ايجاد شود.
نظارت جدی کارشناسان بهداشت بر واحدهاي صنفي غيربهداشتي از اول خرداد ماه گذشته
وزیر بهداشت در این خصوص گفت: كاري كه از اول خرداد ماه شروع كرديم ، حضور و نظارت بهداشت كاران محيط به صورت جدي است كه تا پايان شهريور ماه به صورت آزمايشي در تهران انجام خواهد شد و بعد از آن در سراسر كشور این نظارتها خيلي جدي اعمال خواهد شد. اميدواريم كه در قالب فعال شدن دبيرخانه شوراي عالي سلامت، امسال شاهد نظارت جدي و برخورد محكمتري با متخلفين باشيم.
دکتر هاشمی در ادامه افزود: تقلب برخی از واحدهاي صنفي غيربهداشتي خطري است كه سلامت مردم را در همه جاي دنيا تهديد ميكند و منحصر به كشور ما نيست و مهم اين است كه براي بخش نظارتي برنامه داشته باشيم و بعد هم هزينه كنيم.
وی با بیان اینکه ما متاسفانه در ايران براي پروژههاي مختلفي كه داريم براي نظارت هزينه نميكنيم، مثلاً ساختمان را ميسازيم ولي براي ناظر بخواهيم هزينه كنيم
تقريباً كم توجه هستيم، افزود: براي همه امور، نظارت بايد جدي باشد نياز به برنامهريزي دارد كه ما برنامه ريزي را انجام دادیم اميدواريم حوزه هایی كه بايد اعتبار را تامين كنند اين كار را انجام بدهند.