تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۳
محمدسیاح، طبنا(خبرگزاری سلامت): در حالت کلی یکی از مزیتهای بسیار خوب قارچ جذب بسیار عالی آن است همچنین قارچ حدود 5 تا 6 درصد پروتئین دارد.بعضی ویتامینهای گروه B,C را هم در خود دارد همچنین قارچها دارای عناصر مغذی چون مس، آهن، کلسیم و... هستند که برای رشد، به ویژه رشد کودکان بسیار مفیدند، با این تفاسیر به هر قیمتی نباید مصرفکننده این گیاه باشید. برخلاف قارچ های معمول، مصرف قارچهای وحشی از ابتدای سال به ویژه در یک ماه اخیر ۶۹۵ نفر را راهی بیمارستان کرده است، بنابر اعلام اورژانس کشور از این تعداد ۴۹۶ نفر تحت درمان قرار گرفته و پس از طی مراحل درمانی از بیمارستان مرخص شدهاند. مسمومیت این تعداد از افراد نشان دهنده نداشتن آگاهی درباره گیاهان خودرویی است که در طبیعت وجود دارد. براساس نظر پزشکان علائم مسموميت با قارچ بين 4 تا 16 ساعت بعد از مصرف بروز میکند. چه قارچهایی سمیاند؟ براساس اعلام محققان، تمام قارچهایی که زیر درختان میرویند صددرصد سمی هستند و به هیچ عنوان نباید به عنوان خوراکی استفاده شوند. بيش از 50 گونه قارچ سمی در كوهها، چمنزارها و جنگلهای ايران میرويد، اين قارچها معمولا غيرقابل شناسايی بوده و بهظاهر تفاوتی با قارچهای خوراكی ندارد. قارچهای سمی در طبيعت و بيشتر در جنگلها و انتهای درختانی مثل زيتون، گردو و انجير به شكل خودرو، رشد میكنند. به گفته كارشناسان، فضله گاو، مردارها و نزديک لانه حيوانات سمی نيز از جمله محلهای مناسب برای رويش و رشد قارچهای سمی و خطرناک محسوب میشوند. قارچهای سمی اغلب بهرنگهای زيبای سياه، سرخ و سفيد بوده و کمی لزج و بدبو هستند، البته برخی از انواع اين قارچ را میتوان بهواسطه وجود زائده کيسه مانند در پايه آنها شناخت. نوعی قارچ در طبیعت وجود دارد که کلاهک آن قرمز با دانههای سیاه و بسيار سمی است. تشخيص سمی يا غيرسمی بودن قارچ كاری دشوار و نيازمند دانش و تجربه است و بهتر است هنگام گذر در طبيعت، از چيدن و خوردن هرگونه قارچی خودداری كنيم. علائم مسمومیت با قارچهای سمی قارچها در طبیعت فراوانند و انواع مختلفی دارند که بعضی از آنها خوراکی و برخی دیگر سمیاند و ممکن است افراد هنگام گشت و گذار در مناطق جنگلی و طبیعت، با یکسری گیاهان وحشی و خودرو از جمله قارچها روبرو شوند و تصور شود مصرف اینگونه گیاهان نه تنها مضر نیست، بلکه دارای خواص بسیاری است، ولی باید دانست تمام این قارچها و گیاهان خوردنی نیستند و تعدادی از آنها سمیاند. بعضی از قارچها و گیاهان سمی، بسیار خطرناکند و خوردن چند لقمه از آنها میتواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد. تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق جزء این علائماند که گاهی علائم مغزی، مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج یا بیقراری با آن همراه میشود و این علائم معمولا 4 تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر میشوند. علائم دیررس هم شامل، نشانههای مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی است که امکان دارد در روزها یا هفتههای بعد ظاهر شوند. امتحان نکنید برای تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی، به هیچ وجه نباید آن را با گذاشتن در دهان امتحان کرد، مصرف برخی قارچهای وحشی عوارض شدیدی در کودکان ایجاد میکنند و حتی منجر به مرگشان میشود. قارچهای سمی، بسیار شبیه قارچهای خوراکی هستند و اشتباه در تشخیص آنها از هم به قیمت مسموم شدن و حتی مرگ افراد تمام میشود. در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریعتر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد تا تحت درمانهای تخصصی قرار گیرد، سم قارچ، پادزهر ندارد و تنها باید از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.