به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، با نزدیکشدن به فصل پاییز، پزشکان و متخصصان توصیه میکنند با تغذیه سالم سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم تا بتوان با بیماریهای فصل مقابله کرد. در ادامه به برخی مواد خوراکی مهم برای تقویت سیستم ایمنی اشاره میشود.
سیر: آلیسین، مولفه اصلی موجود در سیر، موجب فعالشدن عوامل ضدمیکروبی و آنتی باکتریایی فعال میشود. تحقیقات نشان میدهد افرادی که سیر مصرف میکنند کمتر مبتلا به سرماخوردگی میشوند. به گفته محققان، سیر نه تنها موجب افزایش سلامت رودهها میشود بلکه موجب رهایی بدن از مواد سمی، باکتری ها و ویروسها هم میشود.
گوشت گاو: سرشار از زینک (روی) بوده که تقویتکننده فعال سیستم ایمنی است. زینک برای رشد سلولهای سفیدخون در بدن ضروری است و سلولهای سفیدخون به بدن در مقابله با عفونتها کمک میکنند. تحقیقات نشان میدهد در صورت کمبود زینک، واکنش و عملکرد سیستم ایمنی بدن اُفت میکند. همچنین گوشت گاو دارای مقدار قابل توجهی پروتئین است که به بدن در تولید آنتی بادی و مقابله با عفونتها کمک میکند.
سیبزمینی شیرین: این نوع سیبزمینی سرشار از ویتامین A بوده و نقش موثری در حفظ سلامت سطوح مخاطی از جمله درون بینی، مجاری معده و روده و حتی پوست، ایفاء می کند. باید بدانید که پوست اولین خط دفاعی بدن محسوب میشود و از ورود عفونتها به پوست جلوگیری میکند.
زردچوبه: این ادویه منبع آنتی اکسیدانها و عوامل ضدالتهابی است که در صورت مصرف منظم موجب دفع مواد سمی از بدن میشود. محققان دریافتند افرادی که هر روز زردچوبه در رژیم غذاییشان وجود دارد، کمتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی، سرفه و احتقان هستند.
سبزیجات پربرگ سبز تیره: نه تنها مرکبات، بلکه سبزیجات پربرگ به رنگ سبز تیره نظیر اسفناج هم سرشار از ویتامین Cهستند، ویتامینی که به ویتامین مقابله با سرماخوردگی معروف است. تحقیقات نشان میدهند مصرف قابل توجه ویتامین C در روز میتواند طول مدت سرماخوردگی را کاهش دهد(مهر)