به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) دکتر سید موید علویان ، به نقش تغذیه در درمان کبد چرب اشاره و اظهار کرد: با کنترل عوامل زمینه‌ای ایجاد کننده کبد چرب از قبیل اضافه وزن و چاقی، دیابت قندی، چربی خون بالا و... می‌توان از شدت بیماری کبد چرب کاست. بر همین اساس نقش تغذیه حائز اهمیت است. البته تجویز رژیم‌های غذایی برای این بیماران باید از سوی متخصص تغذیه انجام شود و به شرایط بیمار و اختلالات زمینه‌ای او نیز توجه شود. وی با بیان اینکه رعایت یک رژیم غذایی صحیح در روند درمان کبد چرب حائز اهمیت است، افزود: نکته مهم این است که نباید هیچ گروه غذایی یا هیچ وعده غذایی را در رژیم خود حذف کنیم، بلکه باید از رژیم غذایی تبعیت کنیم که شامل سه وعده غذایی اصلی و میان‌وعده‌ها باشد و تمام گروه‌های غذایی را در بر داشته باشد. در عین حال رژیم غذایی باید مداوم و در جهت یک برنامه غذایی سالم و صحیح باشد و از رژیم‌های سخت نیز دوری شود. اغلب بیماران مبتلا به کبد چرب که به تازگی متوجه بیماری‌شان می‌شوند، به دلیل ترس از عوارض بیماری به رژیم‌های غذایی سخت روی می‌آورند و فکر می‌کنند می‌توانند با این شیوه، بیماری را ریشه‌کن کنند. این درحالیست که رژیم‌های غذایی سخت منجر به بدتر شدن کبد چرب می‌شوند. در عین حال در مصرف هیچ ماده غذایی حتی سالم هم نباید زیاده‌روی کرد و کاهش وزن هم باید تدریجی باشد. وی با بیان اینکه گرسنگی شدید می‌تواند با جابجایی چربی از بافت‌های محیطی به کبد باعث تشدید کبد چرب شود، گفت: بنابراین در هفته تنها بین ۰.۵ و یک کیلوگرم مجاز به کاهش وزن هستند. پیام گرسنگی و تشنگی مانند یکدیگر در مغز احساس می‌شوند. یعنی زمانی که احساس ضعف دارید، سریعا به سراغ غذا نروید، بلکه ابتدا یک لیوان آب بخورید. شاید با همین آب خوردن احساس ضعف شما برطرف شود. بنابراین خوردن هشت لیوان آب در روز را جدی بگیرید. علویان با بیان اینکه در مبتلایان به کبد چرب نحوه طبخ غذا از اهمیت بالایی برخوردار است، تاکید کرد: باید از مصرف غذاهای سرخ‌کرده و پرچرب و تهیه شده با روغن جامد اجتناب کرد. بهترین روغن‌ها برای مصرف، روغن زیتون و یا روغن حاوی امگا است. در عین حال در مصرف این روغن‌ها هم نباید زیاده‌روی کرد. در عین حال رژیم غذایی باید غنی از فیبر باشد. غلات کامل مانند نان‌های سبوس‌دار منبع خوبی برای کربوهیدرات‌های پرفیبر هستند. همچنین رژیم غذایی باید حاوی مقادیر کافی میوه و سبزیجات بوده و مصرف بیشتر سیر، کلم و مرکبات  نیز توصیه می‌شود. وی با بیان اینکه میزان مصرف پروتئین در مبتلایان به کبد چرب باید افزایش یابد، گفت: البته گوشت مرغ و ماهی بهتر از گوشت قرمز بوده و باید قبل از پخت غذا، ‌ چربی‌های اضافه گوشت از آن جدا شده و دور ریخته شوند.(ایسنا)

برچسب‌ها