رئیس جمعیت هلال‌احمر در جلسه ویدئو کنفرانس با نمایندگان اعزامی از هلال‌احمر به چهار استان‌ سیل‌زده جنوب کشور و با هدف رسیدگی بیشتر به مردم آسیب‌دیده از سیل تاکید کرد: لحظه ای مردم را تنها نخواهیم گذاشت و به همه آسیب‌دیدگان و متاثران از سیلاب امدادرسانی خواهد شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ دکتر پیرحسین کولیوند، در خصوص وضعیت مناطق سیل‌زده جنوب کشور تا صبح امروز گفت: در راستای کمک به مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان، یک فروند بالگرد کمکی به منطقه اعزام و اقلام زیستی نیز به استان منتقل شده است.

وی افزود: برخی روستاها در استان سیستان و بلوچستان به علت مسدود شدن راه های ارتباطی در محاصره آب هستند اما وضعیت زیستی در داخل روستاها مناسب است. بارندگی در برخی مناطق استان سیستان و بلوچستان ادامه دارد اما انتظار می رود این سامانه بارشی بزودی از شمال استان خارج و وضعیت پایدار شود.

رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: وضعیت در استان هرمزگان پایدار شده است اما مسیرها در شهرستان های بشاگرد و حاجی آباد همچنان مسدود است. در استان کرمان 109 روستا از بارندگی آسیب دیده اند و همچنان 13 روستا در استان کرمان در محاصره آب هستند.

کولیوند ادامه داد: در استان فارس، شهرستان های لارستان و لامرد بیشترین آسیب را از سیل دیده اند و چهار روستا در این مناطق همچنان در محاصره سیل است که با اعزام بالگرد، بسته های غذایی میان مردم توزیع شد. متاسفانه در این مناطق 10 منزل بر اثر وقوع سیل تخریب شده است.

وی افزود: در استان خراسان جنوبی نیز باران فروکش کرده است اما سه شهرستان دچار آبگرفتگی شدند. تا این لحظه بر اثر وقوع سیل در مناطق جنوبی کشور، متاسفانه 6 نفر (یک نفر در شهرستان داراب، یک نفر در لامرد، یک نفر در بیرم، یک نفر در مهرستان و دو نفر در سیرجان) جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: پایش مناطق حادثه‌دیده با جدیت و با به‌کارگیری تمامی نیروها تداوم دارد. همه امدادگران در حالت آماده باش هستند و تا زمانی که مردم به ما نیاز داشته باشند در میدان حاضر هستیم. منابع مالی نیز در اختیار استان های متاثر از سیل قرار گرفته است تا اقلام مورد نیاز را خریداری کرده و میان حادثه‌دیدگان توزیع کنند..

کولیوند افزود: تخلیه آب از منازل شهروندان با کمک داوطلبان و گروه های جهادی آغاز شده است. مشخصا ما مردم را یک لحظه تنها نخواهیم گذاشت تا وضعیت زندگی آن ها تثبیت شود و به منازل خود بازگردند.

رئیس جمعیت هلال احمر خدمات مرکز امدادونجات هوایی را در امدادرسانی به مناطق سیل‌زده نیز تشریح کرد و گفت: تا ساعت ۱۴ امروز سه شنبه ۱۴ دی ماه، ۵/۵ تن محموله امدادی با ۲۰ سورتی عملیات پروازی به استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و فارس منتقل شد.

وی افزود: همچنین چهار فروند بالگرد با ۱۰ ساعت و ۱۵ دقیقه ساعت پروازی توانستند ۱۰ نفر را به منطقه امن منتقل کنند.

ارائه گزارش نمایندگان اعزامی به استان‌ها

رئیس سازمان جوانان، رئیس سازمان امدادونجات، معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی و مشاور رئیس جمعیت هلال‌احمر با حضور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، کرمان و فارس بر روند امدادرسانی به حادثه‌دیدگان نظارت کرده و وضعیت امدادرسانی در این استان‌ها را در جلسه ویدئو کنفرانس با دکتر کولیوند، تشریح کردند.

دکتر مهراب شریفی‌سده در اشاره به وضعیت مناطق حادثه‌دیده در کرمان گفت: چهار تیم از چهار شهرستان، عملیات امدادرسانی و توزیع اقلام امدادی را برعهده دارند. بیشترین مشکل مردم در بارندگی‌های روزهای گذشته به دلیل ساخت منازل مسکونی در حریم رودخانه‌ها به‌وجود آمده است.

دکتر گلفشان رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر نیز وضعیت مناطق سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان را تشریح کرد و گفت: 2 هزار خانوار در کنارک، آسیب دیده و منازل مردم دچار آبگرفتگی شده است. در این منطقه تاکنون 3 هزار تخته پتو میان حادثه‌دیدگان توزیع شده است.

به گفته گلفشان؛ شناسنامه امدادی حادثه‌دیدگان در کنارک در حال آماده‌سازی است و بیشترین نیاز مردم در مناطق حادثه‌دیده، البسه و شیر خشک برای کودکان است.

مهدی ولی پور رئیس سازمان امدادونجات نیز وضعیت بارش‌ها را در هرمزگان در حال تثبیت اعلام کرد و افزود: 120 خانه در میناب قبل از اینکه زیر آب برود با تلاش امدادگران تخلیه شده است.

دکتر عبداللهیان، مشاور رئیس جمعیت هم با حضور در شهرستان بیرم گفت: مهمترین نیاز مردم حادثه دیده در این شهرستان، چادر امدادی، بسته‌های غذایی و اقلام زیستی است که به سرعت آماده شده و در اختیار آسیب‌دیدگان قرار می‌گیرد.