به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، یک ربات پیشرفته برای اولین بار در انگلستان برای انجام یک جراحی پیچیده به‌کار گرفته شد و بیمار تحت جراحی آن نیز دو هفته زودتر از زمان انتظار بهبود یافت.

 دین والتر 41 ساله در ناحیه لگن دچار مشکلی حاد شده بود و این امر موجب شده بود تا عملکرد برخی ارگان‌های حیاتی وی دچار اختلال شود.

در صورتی که لگن فردی دچار چنین مشکی شود به علت خطر ابتلا به سرطان روده، چاره‌ای جز استخراج بخش زیادی از لگن وی باقی نمی‌ماند و در نتیجه بخش زیادی از اجزا و ساختارهای تشکیل دهنده لگن از بدن فرد خارج می شود که از جمله آنها می‌توان به مثانه، مجاری ادرار، بخشی از روده و غیره اشاره کرد.

معمولا و تا به امروز این عمل جراحی توسط یک جراح و با همراهی سه دستیار انجام می شد. اما ربات 2 میلیون پوندی داوینچی توانست با چهار بازوی خود عمل یادشده را با موفقیت و دقت بالا انجام دهد.

برای انجام این عمل سوراخی به قطر تنها 50 میلی‌متر در بدن بیمار ایجاد شد و سپس مثانه، پروستات و بخش‌هایی از روده بیمار از بدن او خارج شد. البته دو پزشک متخصص بر عملکرد این ربات نظارت داشتند.

افراد بعد از انجام این عمل معمولا برای بازگشت به حالت عادی به سه هفته زمان نیاز دارند اما این بیمار توانست هشت روز بعد از جراحی به خانه بازگردد.

ربات داوینچی مجهز به چهار بازو برای برش در بافت‌های بدن، کنترل شریان‌های خون و فیلمبرداری از درون بدن با استفاده از دوربینی سه‌بعدی است. انجام این عمل جراحی هشت ساعت به طول انجامید. (فارس)