به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ دکتر کریم همتی در مراسم امضای تفاهمنامه با رئیس سازمان بهزیستی با ابراز امیدواری از اینکه تفاهم نامه همکاری مشترک میان هلال احمر و بهزیستی منشاء خیر و برکت برای هموطنان و نیازمندان در جای جای کشورمان باشد، افزود: جمعیت هلالاحمر در حوزه های مختلفی مشغول خدمت است که بخشی از این خدمت در روزهای خوشی مردم و بخشی هم در بحرانها و حوادث ارائه میشود.
وی اظهار کرد: قریب 2 میلیون امدادگر و داوطلب بدون هیچ منتی با هلال احمر همکاری دارند که بخش قابل توجهی از این داوطلبان همواره و در تمام خدمات و فعالیتها در کنار هلالاحمر هستند.
همتی با بیان اینکه نیروهای ارزشمند و فداکاری که در بهزیستی فعالیت دارند می توانند بخشی از پیکره داوطلبی جمعیت هلالاحمر باشند، تاکید کرد: جمعیت هلالاحمر آمادگی دارد تا نسبت به ساماندهی فعالیت تمام موسسات خیریه و خیرینی که با بهزیستی همکاری دارند و هدایت فعالیت آنها به سمت فعالیتهای بشردوستانه در حین ارائه خدمات امدادی در سوانح و حوادث، اقدامات لازم را انجام دهد.
ایجاد جامعه تابآور با استفاده از تمام ظرفیتهای 2 مجموعه
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: یکی از اقدامات مناسب برای کمک به جامعه در حوادث و بحرانها، ایجاد جامعه تابآور است و از ارکان این جامعه، افراد آن هستند که طبیعتا فراهم کردن بستر ارائه آموزشهای همگانی و تخصصی در رشته ها و رسته های مختلف به افراد جامعه، از وظایف هلال احمر است.
همتی گفت: یکی از گروههای آسیب پذیر در حین حوادث، افراد دارای بیماری زمینه ای و مشکلات حمایتی بوده که بخش عمده ای از این افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و هلال احمر با استفاده از ظرفیت صدا و سیما، فضای مجازی و ... توجه و تمرکز ویژه ای بر بحث آموزش های همگانی امداد و کمکهای اولیه برای این افراد و سایر افراد جامعه دارد.
وی تاکید کرد: هرزمان که ما توانستیم از استرس مردم در حوادث و بلایا بکاهیم، آموزشهای لازم را ارائه دهیم و وسایل و تجهیزات لازم امدادی را در اختیار داشته باشیم، میتوانیم بگوییم جامعهای تابآور داریم.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: تابآوری جامعه صرفا مختص شهرها نیست و موضوع آموزش در روستاها جدی تر است که با توجه به اینکه سازمان بهزیستی نیز همچون هلالاحمر در نقاط مختلف کشور دارای دفاتر و شعب نمایندگی است و با توجه به راهاندازی خانههای هلال در سراسر کشور، می توان از این ظرفیتها استفاده کرده و با همکاری موسسات خیریه و خانههای هلال، آموزشهای امدادی را به دل روستاها ببریم.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: بهزیستی و هلالاحمر همواره و در حین بحرانها با یکدیگر همکاری مشترک داشتهاند و در حال حاضر نیز این دو مجموعه می توانند در ۲ مقوله جعآوری کمکهای مردمی و سلامت افراد آسیبدیده با یکدیگر همکاری تنگاتنگی داشته باشند.
ضرورت دسترسی سریعتر به مددجویان در حوادث و بلایا
همتی گفت: براساس قانون مدیریت بحران کشور، ساماندهی کمکهای مردمی برعهده جمعیت هلالاحمر است اما بهزیستی و سایر موسسات زیرمجموعه و همکار این سازمان میتوانند حین بحرانها و حوادث با هلالاحمر همکاری کنند. ما انتظار داریم با تقویت همکاریهای مشترک، اعتماد عمومی جامعه نسبت به خدمات هلال احمر و سازمان بهزیستی ارتقا پیدا کند. از طرفی دیگر با ساماندهی بانک آمار و اطلاعات مددجویانی که از خدمات نظام بهره مند می شوند و تبادل این اطلاعات، در حوادث و بحرانها به این مددجویان برای کمک رسانی، دسترسی سریعتری خواهیم داشت و جامعه حادثه دیده نیز زودتر به آرامش بازمی گردد. همچنین همکاری 2 مجموعه در توزیع کمک های مردمی، رضایت خداوند و رضایت افراد آسیب دیده را در پی خواهد داشت و می توانیم امیدوار باشیم که توزیع متناسب و عادلانه ای را میان افراد نیازمند در حوادث داشته باشیم.
500 میلیارد ریال کمک هلالاحمر به مددجویان بهزیستی در 2 سال گذشته
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه افزود: هلال احمر در 2 سال گذشته بیشتر از 50 میلیارد تومان به افراد آسیب دیده تحت پوشش و حمایت سازمان بهزیستی کمک کرده که بخشی مربوط به ارائه خدمات به بیماران دچار ضایعات نخاعی در تصادفات و حوادث و بلایای طبیعی بوده، 17 میلیارد تومان از این مبلغ نیز برای بازسازی منازل مسکونی مددجویان متاثر از بحران سیل و ... هزینه شده است. هلال احمر به تداوم این همکاری ها افتخار می کند و امیدواریم شاهد هم افزایی بیشتر میان این 2 مجموعه مردمنهاد باشیم.
همکاری 2 مجموعه در جلب مشارکتهای مردمی
قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در این مراسم گفت: از سازمان بهزیستی و جمعیت هلال احمر در قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی نام برده شده که از سازمان بهزیستی به عنوان متولی تامین سلامت اجتماعی و جمعیت هلالاحمر به عنوان نهاد امدادی تعریف شدهاند.
وی افزود: سازمان بهزیستی دارای بیش از ۳ هزار مرکز مشاوره و روان شناسی است تا بتواند به جمعیت هلال احمر در سوانح و بلایا کمک کند، مجموعه "تیمهای محب" هم در این قالب نقش آفرینی میکنند کما اینکه از گذشته تاکنون هم همکاریها میان این 2 نهاد برجسته بوده است.
قبادی دانا گفت: در حوزه توانبخشی هر 2 دستگاه فعالیت ها و سابقه خوبی دارند، مثلا هلالاحمر در ساخت اندام مصنوعی سابقه دیرینهای دارد و سازمان بهزیستی هم در این راستا بیش از ۲۵۰۰ مرکز توانبخشی شبانه روزی را راهاندازی کرده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: یکی از اهداف 2 مجموعه جلب مشارکت های اجتماعی است که منجر به افزایش سرمایه اجتماعی خواهد شد، در حقیقت این موضوع خود را در حوادث و سوانح نشان میدهد.
قبادی دانا با بیان اینکه یکی از گروههای مهم و در اولویت برای امدادرسانی در حوادث، معلولان هستند که لازم است از سوی هر 2 سازمان مورد توجه قرار گیرند، تاکید کرد: ما در بهزیستی محل زندگی همه مدجویان را روی نقشه مشخص کردیم که اگر حادثهای رخ داد بتوانیم هدفمند به کمک آنها برویم و این مهم میتواند در دستور کار هر 2 سازمان هلالاحمر و بهزیستی قرار گیرد.
وی افزود: مکان یابی برای بیش از ۴۰ هزار مرکز بهزیستی را سال گذشته انجام دادیم که اتفاق خوبی بود به عنوان مثال در حوادث گذشته استفاده از این مکان یابی، وقوع حوادث احتمالی برای مددجویان را کمتر کرده است.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: جمعیت هلال احمر در فدراسیون جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلالاحمر در دنیا جایگاه برجستهای دارد که سازمان بهزیستی انتظار دارد از این ظرفیت هلالاحمر برای کمک به سالمندان و همچنین افراد دارای معلولیت استفاده کند چراکه کمک این نهاد بشردوستانه بسیار ارزشمند است.
قبادی دانا افزود: یکی از اتفاقات خوب و مهم کمک ۵۰ میلیارد تومانی جمعیت هلال احمر به بهزیستی است که برای حمایت از مددجویان در زمینه ساخت منازل مسکونی و حمایت از بیماران ضایعه نخاعی صرف شده است.
در سوانح و بلایا مردم عزیزمان همواره در کنار جمعیت هلالاحمر بوده که لازم است آموزشهای لازم نظیر آموزش های همگانی برای مردم صورت گیرد تا در بلایا بتوانیم یک جامعه تاب آور داشته و در حوزه ارتقای سرمایه اجتماعی هم گام برداریم.
مفاد تفاهم نامه همکاری مشترک میان سازمان بهزیستی و جمعیت هلالاحمر
موضوعاتی همچون تعامل مشترک در راستای اعتلای فرهنگ داوطلبی، نوع دوستی و مسئولیتپذیری اجتماعی، ارتقای سطح تعامل بین بخشی و افزایش کمی و کیفی همکاریها و مشارکت در انسجام و اثربخشی برنامهها و اقدامات مشترک از مفاد این تفاهم نامه است.