به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از وبدا، دکتر جلال الدین میرزای رزاز، با بیان این خبر، گفت: در مقطع زمانی کنونی، ایران در رقابت نزدیک با کشورهایی مانند، عربستان و امارات عربی، که تلاش فراوانی برای استقرار پایگاه غذا و تغذیه WHO در کشورهایشان داشتند، موفق شد این پایگاه را با افتخار در ایران تثبیت کرده تا خدمات خود را به حوزه های کشورهای EMRO ارائه کند.
وی افزود: همکاری های نزدیک تیم وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی خصوصا معاونت بین الملل وزارت بهداشت با انستیتو تغذیه و تیم روابط بین الملل نقش مهمی را در برقراری مهم ایفا کردند تا ما موفق شدیم به عنوان پایگاه همکار WHO شناخته شویم.
وی با اشاره به همکاری های فی مابین انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با دفتر همکاری های مدیترانه شرقی (EMRO)، تصریح کرد: ما طی چند ماه گذشته توانستیم شرایط همکاری دور جدید WHO در حوزه تغذیه و صنایع غذایی را تعریف کنیم.
تدوین سه پروتکل در حوزه کرونا
وی تدوین گایدلاین های تغذیه ای را یکی از گام های مهم همکاری با WHO برشمرد و گفت: با شروع کرونا در کشور، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور سه پروتکل حمایت های تغذیه ای برای جلوگیری از ابتلا به کرونا، حمایت های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به کرونا اعم از سرپایی و بستری و حمایت های تغذیه ای در دوران نقاهت کرونا تدوین کرده که این سه پروتکل بلافاصله به زبان انگلیسی ترجمه و در اختیار WHO قرار گرفت.
دکتر رزاز از دیگر اقدامات انجام گرفته در حوزه تغذیه به تولید انیمیشن های تولیدی در زمینه حمایت های تغذیه ای در دوران کرونا به زبان های فارسی، عربی و انگلیسی تهیه و در اختیار WHO قرار گرفت که بلافاصله این موارد مذکور در فضای مجازی همه کشورهای EMRO نام ایران و WHO به صورت مشترک توزیع شد.
رییس انجمن تغذیه ایران درباره اپلیکیشن تاک، تغذیه و کرونا از سوی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اظهار کرد: بنابر درخواستی که ما از سازمان جهانی بهداشت داشته ایم، محتوای اپلیکیشن تاک به زبان انگلیسی ترجمه و در اختیار تمام کشورهای جهان قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: با توجه به استقبال به عمل آمده از اپلیکیشن تاک به زبان انگلیسی در حال حاضر نیز معاونت بین الملل دانشگاه شهید بهشتی در حال ترجمه نرم افزار و اپلیکیشن تاک به زبان فرانسه است که امیدواریم بتوانیم این اپلیکیشن را در مجامع بین المللی رونمایی کنیم.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ضمن تبریک به ملت بزرگوار ایران و جامعه دانشگاهی برای کسب این موفقیت، گفت: امید است اینگونه همکاری بین المللی در حوزه مهم غذا و تغذیه بتواند باعث ارتقاء سلامت مردم کشور عزیزمان و نیز ملل مسلمان منطقه به رهبری ایران گردد.
گفتنی است، امروزه اهمیت غذا و تغذیه در دنیا بیش از هر زمان دیگری احساس شده است. تا جاییکه در برخی از کشورهای توسعه یافته بحث تاسیس وزارت غذا و تغذیه مطرح است. در ایران نیز در جلسه شهریورماه هیات دولت، وزارت خانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهادکشاورزی مامور شدند مقدمات استقلال غذا را فراهم کنند.