به گزارش گروه اقتصاد سلامتی خبرگزاری سلامت به نقل از شانا ، ایالات متحده آمریکا محمولهای از نفت خام را در ماه ژوئن به عربستان ارسال کرد. دادههای دفتر سرشماری ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه (۱۵ مردادماه) نشان داد که به نظر میرسد این نخستین محمولهای است که از زمان پایان ممنوعیت صادرات نفت خام ایالات متحده که در سال ۲۰۱۵ تصویب شد، ارسال میشود.
دادههای این اداره نشان داد که ایالات متحده در ماه ژوئن حدود ۵۵۰ هزار بشکه یا ۱۸ هزار و ۳۰۰ بشکه در روز نفت خام به عربستان ارسال کرده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا تاکنون هیچ نمونهای از ارسال محموله نفت خام این کشور به عربستان ثبت نکرده است.
دادههای اداره سرشماری ایالات متحده آمریکا نشان داد این کشور در سال ۲۰۰۲ یک محموله بسیار کوچک هزار بشکهای را در مدت چهار دهه ممنوعیت صادرات آمریکا به عربستان صادر کرده است.
مقدار محموله ژوئن کمتر از آن رقمی است که حتی در کوچکترین کلاس نفتکشهای نفت خام، معروف به کشتیهای افرامکس حمل میشود.
معاملهگران اعلام کردند که احتمال دارد این محموله بخشی از محموله دیگری بوده که به کشور دیگری منتقل شده است. در دادههای مربوط به ردیابی کشتیهای مؤسسه رفینیتیو ایکون هیچ گزارشی از حملونقل نفت خام به عربستان سعودی در دست نیست.
عربستان یکی از بزرگترین تأمینکنندگان نفت خام ایالات متحده آمریکاست. این کشور در ماه مه و در پی جنگ کوتاهمدت قیمتی نفت بین ریاض و مسکو که با وخیمتر شدن ویروس همهگیر کرونا رخ داد، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز، بیشترین مقدار در سه سال، نفت خام به آمریکا ارسال کرد.
این اقدام عربستان سبب ایجاد مازاد عرضه فراوانی در جهان شد و در پی آن توافق کاهش تولید تاریخی نفت خام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به «اوپک پلاس» برای کاهش ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز امضا شد.
صادرات نفت خام ایالات متحده آمریکا از زمانی که واشنگتن در سال ۲۰۱۵ ممنوعیت صادرات نفت را لغو کرد افزایش یافت و میانگین آن در ماه ژوئن ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه در روز بود.