تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۸

فوق تخصص بیماری‌های غدد با اشاره به این‌که روزه‌داری ماه رمضان معمولا منجر به کاهش فشار خون مختصر در طول روز می‌شود، یادآور شد: این کاهش عمدتا به دلیل اتلاف آب بدن است و به فصل روزه‌داری نیز بستگی دارد.

دکتر محسن خوش نیت فوق تخصص بیماری‌های غدد و متخصص بیماری‌های داخلی، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت، گفت: به طور معمول سطح قند خون در روزهای ابتدایی ماه رمضان کاهش می‌یابد. البته این کاهش در محدوده نرمال 70 تا 100 میلی‌گرم در دسی‌لیتر است که بعد از چند روز به حالت عادی بازمی‌گردد.

خوش نیت با تاکید بر این‌که تغیرات قند خون در ماه رمضان در محدوده طبیعی است و در بزرگسالان سالم افت قند خون در طول روزه مشاهده نمی‌شود، تصریح کرد: اثر روزه‌داری بر چربی‌های خون متفاوت است و به تغیرات رژیم غذایی و فعالیت بدنی فرد روزه‌دار بستگی دارد. به عنوان مثال، دریافت درصد بالایی از چربی‌های اشباع روغن‌های حیوانی و لبنیات پرچرب و به طور کلی، افزایش مصرف غذا با افزایش چربی‌های خون می‌تواند در ماه رمضان همراه باشد.

وی با اشاره به این‌که روزه‌داری ماه رمضان معمولا منجر به کاهش فشار خون مختصر در طول روز می‌شود، یادآور شد: این کاهش عمدتا به دلیل اتلاف آب بدن است و به فصل روزه‌داری نیز بستگی دارد.

این فوق تخصص بیماری‌های غدد اذعان داشت: جهت پیشگیری از این حالت توصیه می‌شود مایعات فراوان در فاصطه بین افطار تا سحر مصرف و به خصوص در ماه‌های گرم سال از حضور در فضاهای گرم اجتناب شود.

خوش نیت گفت: طبق تحقیقات انجام شده، مشخص گردیده روزه‌داری در فصول مختلف سال اثر سوئی بر سلامت جسمانی و روانی افراد روزه دار سالم ندارد و خطر بیماری‌های مختلف در این یک ماه افزایش نمی‌یابد.

وی ادامه داد: همچنین در صورت رعایت رژیم غذایی مناسب و پرهیز ار پرخوری در فاصله افطار تا سحر و دریافت کافی مایعات و حفط سطح مناسب فعالیت‌های بدنی و پرهیز از گرمازدگی، روزه‌داری در ارتقای سلامت جسمی موثر است.

 

کد خبرنگار: 41025