تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۵
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، دیابت بیماریای است که هماکنون بیش از 425 میلیون نفر از جمعیت جهان را تحت تاثیر خود قرار داده است. تحقیقات اخیر فدراسیون بینالمللی دیابت روی ۱۲ هزار فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داده است که دو تا سه نفر این افراد در معرض بیماریهای قلبی- عروقی هستند. با توجه به اهمیت این بیماری، روز ۱۴ نوامبر روز جهانی دیابت نامیده شده و با توجه به اینکه هر سال این روز تم و موضوع مخصوص به خود را دارد، موضوع امسال «دیابت و خانواده» نام گرفته است. از نظر دانشمندان و پزشکان جهان، قند خون بالا یا دیابت نشانه آن است که فرد مبتلا باید به خوردن غذاهای سالم و رژیکی روی بیاورد تا بتواند میزان قند خود را ثابت نگه دارد. به همین منوال، افرادی که قند خون بالایی دارند، باید رژیم کم چربی بگیرند. به طور کل غذاها بیشترین تاثیر را روی شرایط بیماران دیابتی دارند و این افراد میتوانند با خوردن میوهجات، سبزیجات، آجیل و دانههای خوراکی، محصولات لبنی و غلات کامل قند خون را ثابت و حتی کاهش دهند. پزشکان در روز جهانی دیابت امسال به معرفی میانوعدههایی برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کردهاند تا بتوانند با خوردن آنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهند و قند خون و وزن خود را کنترل کنند. به گفته پزشکان، مدیریت وزن نیز برای افراد مبتلا به دیابت امری ضروری به شمار میرود. بادام
همه ما در مورد مزایا و خواص بادام بارها و بارها شنیدهایم. این مغز منبع غنی پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است. خوردن بادام در روز موجب میشود که سطح کلسترول خون در افراد مبتلا به دیابت پایین بیاید و در نتیجه میزان انسولین بدن تنظیم شود. بادام همچنین سطح قند خون رات نیز تثبیت میکند. این افراد میتوانند چندین بادام در صبح مصرف کنند و برای بعدازظهرشان نیز با بادام یک سوپ یا میانوعده ساده درست کنند. گردو
گردوها مملو از چربیهای مونو و پلیسدیم هستند که حساسیت انسولین را در بدن افزایش میدهند. افرادی که به طور منظم گردو مصرف میکنند، سطح متعادل یا طبیعی از قند خون دارند. بادام هندی
بادام هندی در مقایسه با آجیلهای دیگر میزان چربی کمتری دارد. چربی موجود در بادام زمینی برای قلب بسیار مفید است و اسید اولئیک درون آن کلا برای سلامتی بدن لازم است. چربیهای غیر اشباع این آجیل به طور کلی سطح تریگلیسیرید خون یا چربی خون بالا را کاهش میدهند. به این ترتیب به بیماران دیابتی برای مبارزه با عوارض بیماری کمک میکند. دانه کتان
دانه کتان منبع غنی از مواد مغذی، فیبر غذایی، منگنز، ویتامین B1 و اسیدهای چرب ضروری است (که به مبارزه با التهاب کمک میکند). علاوه بر این، این دانهها دارای ویتامینها و مواد معدنی بالایی هستند که از جمله آنها میتوان به ویتامینهای B، منیزیم و منگنز اشاره کرد که هر دو فیبر محلول و غیر محلول هستند. علاوه بر این، دانه کتان مملو از مواد شیمیایی گیاهی است که شامل بسیاری از آنتیاکسیدانهای قوی میشود. افراد مبتلا به دیابت میتوانند از این دانهها در سوپ، اسموتی و سالاد استفاده کنند. شاهدانه
یکی از دانه های مغذی در جهان، شاهدانه است که از بروز سرطان و بیماریهای قلبی جلوگیری میکند. شاهدانه غنی از پروتئین، چربیهای ضروری، ویتامینها و آنزیمهاست و یکی از غذاهای عالی به شمار میآید که طبیعت در اختیار ما قرار داده است. شاهدانه یکی از قویترین غذاهای موجود است که سلامت انسان را تضمین میکند و برای دیابت بسیار مفید است. مترجم: نسترن صائبی