محققان دانمارکی می گویند خوردن هویج برای سلامت مفید است، به خصوص اگر مبتلا به دیابت نوع ۲ هستید.

«لارس پرسکار کریستنسن»، استاد شیمی تحلیلی در دپارتمان فیزیک، شیمی و داروسازی دانشگاه دانمارک جنوبی، می‌گوید: «ما هویج را به‌عنوان یک جز بالقوه در توصیه‌های غذایی آینده برای دیابت نوع ۲ می‌بینیم.»

دانشمندان با آزمایش بر روی موش‌ها دریافتند که ترکیبات فعال زیستی موجود در هویج ممکن است توانایی بدن در تنظیم قند خون را افزایش داده و بر ترکیب باکتری‌های روده تأثیر مثبت بگذارد.

تیم تحقیق برای کمک به تعیین اینکه چگونه مواد مغذی موجود در سبزیجات نشاسته‌ای باعث ایجاد اثرات متابولیک می‌شوند، به بررسی پرداختند.

در طی ۱۶ هفته، آنها اثرات هویج را با استفاده از موش‌های مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد مطالعه قرار دادند.

برای تقلید از یک سبک زندگی معمولی و ناسالم، موش‌ها تحت یک رژیم غذایی پرچرب قرار گرفتند و به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه رژیم غذایی حاوی ۱۰ درصد پودر هویج خشک شده دریافت کردند، در حالی که گروه دیگر رژیم غذایی بدون هویج دریافت کردند. تنها تفاوت بین این دو رژیم غذایی، ترکیب زیست فعال موجود در هویج بود.

نتایج: محققان با استفاده از تست‌های تحمل گلوکز دریافتند که گروه پودر هویج تنظیم قند خون بهبود یافته‌ای را نشان می‌دهند.

این یافته منطقی است زیرا ترکیبات زیست فعال موجود در هویج توانایی سلول‌ها را برای جذب قند افزایش می‌دهد و در نتیجه به تنظیم قند خون کمک می‌کند.

علاوه بر این، نویسندگان می‌گویند که مصرف هویج به نظر می‌رسد که باکتری‌های روده را به سمت تعادل سالم‌تر سوق می‌دهد و به نفع موش‌های مبتلا به دیابت نوع ۲ بود.

کریستنسن با اشاره به میلیاردها میکروارگانیسمی که در روده زندگی می‌کنند و نقش مهمی در هضم و سلامت دارند، گفت: «مطالعه ما نشان داد که افزودن هویج به رژیم غذایی، ترکیب میکروبیوم روده را تغییر می‌دهد.»

بنابراین، آیا هویج می‌تواند به انسان کمک کند؟ محققان در مورد اعمال مستقیم یافته‌های خود بر روی انسان محتاط هستند و بر انجام تحقیقات بیشتر تاکید دارند.

اگر ترکیبات موجود در هویج بتواند نتایج مشابهی را در انسان ایجاد کند، به طور بالقوه می‌تواند برای میلیون‌ها نفر که با دیابت نوع ۲ زندگی می‌کنند مفید باشد. امید است که این یافته‌ها به راهی برای تقویت داروهای دیابت موجود منجر شود.

نویسندگان پیشنهاد می‌کنند هویج خام یا کم پخته بهترین گزینه برای حفظ ترکیبات مفید آن است.