مهدی پیرصالحی، با بیان اینکه کمبود حتی یک قلم دارو میتواند مشکلات بزرگی برای مردم ایجاد کند، گفت: برای جلوگیری از تشدید کمبودهای دارویی و تجهیزات پزشکی و مدیریت کمبودهای فعلی باید نقدینگی لازم تأمین و مطالبات ۱۷ ماهه شرکتهای داروسازی و تجهیزات پزشکی پرداخت شود.
وی با بیان اینکه تأمین دارو به چند عامل بستگی دارد که همه این عوامل تحت اختیار سازمان غذا و دارو نیست، افزود: یکی از عوامل مهم مسئله قیمت دارو است که باید متناسب باشد تا شرکتهای داروسازی از تولید داروهای زیانده خارج شوند. همچنین تأمین ارز برای واردات دارو نیز از اهمیت بالایی برخوردار است که خوشبختانه در سال جاری به نسبت ارز مناسبی برای دارو تأمین شده است.
پیرصالحی ادامه داد: البته در حوزه ریال در زنجیره تأمین دارو هم با مشکل جدی مواجه هستیم و در واقع سازمانهای بیمهگر، دانشگاههای علوم پزشکی و طرح دارویار حدود ۱۷ ماهه ۵۰ همت به شرکتهای داروسازی و تجهیزات پزشکی بدهکارند و اگر این مبلغ تأمین نشود نمیتوان مواد اولیه دارویی را تأمین کرد و کمبودهای دارویی تشدید خواهد شد.
وی افزود: نگران کمبودهای دارویی هستیم زیرا میتواند به مشکلاتی در تأمین نیازهای مردم منجر شود و تأمین جایگزین برای داروهای کمیاب، بسیار دشوار و گاهی چند برابر هزینهبر خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو در مورد وضعیت کمبودهای دارویی با بیان اینکه کمبود حتی یک قلم دارو میتواند مشکلات بزرگی برای مردم ایجاد کند، یادآور شد: باید تلاش کنیم با کمبود دارو مواجه نشویم و برای جلوگیری از تشدید کمبودهای دارویی و مدیریت کمبودهای فعلی دارو و تجهیزات پزشکی باید نقدینگی لازم تأمین و مطالبات ۱۷ ماهه شرکتهای داروسازی و تجهیزات پزشکی پرداخت شود و تا این مطالبات پرداخت نشود مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند.
وی در مورد وضعیت اساسنامه سازمان غذا و دارو، گفت: این اساسنامه در دولت مطرح است و اختلافاتی در سطح کمیسیونهای فرعی و اصلی وجود دارد که امیدواریم این اختلافات هر چه سریعتر حل شده و از کمیسیون اصلی خارج و به صحن دولت ارسال و هر چه سریعتر تصویب شود.