به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت(طبنا) امیرحسین بانکیپور گفت: دولت درخواست [شفاهیِ] اصلاح لایحه [حجاب] را داده است. پس از بیان ایرادات شورای نگهبان، دولت حق اصلاح لایحه را ندارد و این نص صریح آییننامه مجلس است.
وی افزود: دولت حق دارد در اجرا اگر با مانعی روبهرو شد، لایحهای جدید برای اصلاح [قانون] بدهد.
بانکیپور ادامه داد: نکاتی که شخص رئیسجمهور و معاون حقوقی ایشان بیان کردند حکایت از عدم تسلط به قانون داشته؛ یعنی از متن قانون اطلاع ندارند؛ چون نکاتی که گفتند، در قانون نبود. هویت این قانون فرهنگی و اقتصادی است و نمیتوان به دستگاهها نصیحت کرد؛ بلکه باید دستگاهها را ملزم به کار فرهنگی نمود.
این نماینده مجلس افزود: کار فرهنگی برای مردم الزامی نیست؛ ولی برای دستگاهها الزامی است. در این قانون عمدتاً دستگاهها مورد مؤاخذه قرار میگیرند و شاید دولت از همینالان میخواهد مورد مؤاخذه قرار نگیرد که چرا وظایف فرهنگی و اقتصادی خود را در این زمینه انجام نداده است.
بانکیپور برنامه رادیو گفتگو افزود: دولت باید تکلیف خود را روشن کند. اگر قانون قبلی را قبول دارد که آن همه ایراد و اعتراض درباره آن وجود داشت. اگر این قانون را قبول دارد، باید اجازه دهد ابلاغ شود و اگر هرجومرج و بیقانونی را هم قبول دارد، باید صریحاً اعلام کند.
وی ادامه داد: این دستفرمان [دولت]، مسیر برهنگی و تن نمایی را در جامعه باز میکند که هیچ یک از آحاد جامعه به این قضیه راضی نیستند. وقتی صریحاً تقابل شود و بگویند نه قانون قبلی را اجرا میکنیم و نه قانون جدید را قبول داریم، عرصهای را [برای برهنگی] باز میکنند.
بانکیپور همچنین تأکید کرد شورای امنیت هیچ مصوبهای در ارتباط با قانون حجاب و عفاف نداشته؛ بلکه سه ماه پیش تذکری از دبیرخانه شورا رسید که یکسری مسائل با تأخیر انجام شود.
این نماینده مجلس افزود: شورا نمیتواند قانون را عوض کند؛ چون صرفاً باید اصلاح قانون لایحه صورت گیرد و دولت حق دارد در مسیر اجرا آن را اصلاح کند.
وی درباره موضعگیری معاونت حقوقی رئیسجمهور گفت: در سهدقیقهای که در تلویزیون صحبت کردند، ۹ اشتباه حقوقی داشتند و چندان تسلط حقوقی ندارند. کسی نمیتواند درباره نص قانون صحبت کند؛ چون پس از بیان ایرادات شورای نگهبان اصلاحیه صورت نمیگیرد و این قانون در مرحله تأیید قطعی است و یک راه بیشتر نیست و آن هم اجرای قانون است و دولت میتواند اقدام به اصلاح قانون نماید.
بانکیپور افزود: اگر در تابستان امسال در برخی خیابانها حرکت میکردید، شاهد میبودید که بدن نمایی به امری عرفی تبدیل شده است. ما میگوییم با برخورد مستقیم و گشت ارشاد درگیری و تنش اجتماعی ایجاد میشود؛ اما اگر قانون جامعی داشته باشیم و دستگاهها وظایف خود را انجام دهند، بهتر است و این پیام قانون است و اگر دوستان راهحل دیگری دارند، باید بهعنوان اصلاحیه پس از اجرای قانون ارائه دهند.
وی افزود: امروز باید پاسخ دهند که اگر کسی با پوششی که آن خانم کنسرت اجرا کرد، در خیابانهای تهران راه برود، برنامهشان چیست و این را صریحاً به مردم بگویند. چون ما روش خود را در قانون گفتیم. هویت قانون فرهنگی و بخشهای مجازاتی حداقلی است و سعی داریم هوشمند باشد تا برخوردهای اجتماعی صورت نگیرد.
بانکیپور گفت: قانون حجاب طبق روال باید این هفته از مجلس به دولت داده شود به شرطی که کسی نخواهد جلوی قانون بایستد!