به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری سلامت(طبنا)و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کریم ذوالفقاری با بیان تولید سالانه ۲۴.۶ میلیون تن محصولات باغی در کشور اظهار کرد: تاکنون ۳۷۹۰ واحد فعال صنایع فراوری و تبدیلی باغی با ظرفیت جذب ۱۳.۵ میلیون تن ماده خام در سال ایجاد شده است.
وی افزود: این واحدهای فعال علاوهبر ایجاد ارزشافزوده و تأمین نیاز بازار داخلی، منجر به صادرات ۷۵۱ هزار تن محصول فراوری شده به ارزش ۱۴۳۵ میلیون دلار شامل انواع کنسانتره و آب میوه، اسانس و عرقیات گیاهی، انواع خشکبار (پسته و مغز پسته، خرما، انجیر خشک، کشمش) شدهاند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی عنوان کرد: مجوزهای صادره از سوی وزارت جهاد کشاورزی منجر به احداث ۱۷۹۶ واحد سردخانه با ظرفیت حدود ۴.۹ میلیون تن در مناطق قطب تولید محصولات کشاورزی شده و این ظرفیت فراهم شده، زمینه را برای صادرات ۲.۲ میلیون تن انواع میوه و محصولات باغی در سال گذشته مهیا کرده است.
ذوالفقاری ایجاد مراکز سورت و بستهبندی مدرن و باراندازهای صادراتی را از اولویتهای اصلی این مرکز عنوان کرد و ادامه داد: در راستای تحقق برنامه هفتم توسعه کشور و با توجه به اهمیت صنایع تبدیلی و غذایی در ایجاد ارزشافزوده و صادرات، تعداد ۱۹۰۰ واحد تبدیلی و غذایی با توان جذب ۵.۲ میلیون تن ماده خام در استانهای قطب تولید محصولات باغی در دست احداث است.
وی بیان کرد: در صورت تأمین تسهیلات و اعتبارات مورد نیاز تا دو سال آینده این واحدها به بهرهبرداری خواهند رسید.