تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۷

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اجرای یک نمونه آزمایشی «شهر مولد کشاورزی» آغاز شده است که پس از تکمیل به عنوان مدل به سراسر کشور تعمیم داده می‌شود.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، غلامرضا نوری در حاشیه بازدید از هشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته، در جمع خبرنگاران درباره اهمیت برگزاری این نمایشگاه و نقش آن در توسعه صنعت شیلات، اظهار کرد: نمایشگاه محل عرضه جدیدترین دستاوردها و توانمندی‌های شرکت‌ها و مجموعه بخش‌های مختلف شیلات کشور است.

وی افزود: این دوره از نمایشگاه با مشارکت بیش از ۱۴۰ شرکت داخلی و حضور نمایندگان چهار کشور خارجی شکل گرفته که می‌تواند زمینه و بستر مناسبی برای معرفی ظرفیت‌ها، تولیدات و توانمندی‌های ایران باشد.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: توانمندی‌های شیلات کشور در نمایشگاه قابل تحسین است، برخی شرکت‌های شیلات علاوه بر تأمین نیازهای داخلی کشور در بخش صادرات نیز وارد شده‌اند و با حضور در بازارهای خارجی، با بزرگترین شرکت‌های دنیا که سوابق طولانی در تولید محصولات شیلاتی دارند در حال رقابت هستند.

نوری فعالیت‌های بخش خصوصی شیلات و پرورش آبزیان را امیدوارکننده دانست و عنوان کرد: طبق برنامه هفتم توسعه تا چهار سال آینده میزان تولید محصولات شیلات باید از حدود ۱/۴ میلیون تن به ۱/۸ میلیون تن برسد، همچنین با توجه به ارزش پروتئینی و قیمت مناسبی که محصولات شیلاتی دارند امیدواریم که سرانه مصرف هم ارتقا پیدا کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره راه‌اندازی «شهرهای مولد کشاورزی»، عنوان کرد: این موضوع جدیدی است که مطرح شده و به صورت نمونه در حال اجرا است؛ البته ابتدا به صورت آزمایشی اجرا می‌شود تا ایرادات و اشکالاتی که ممکن است داشته باشد احصاء و برطرف شود و بعد آن را به سایر نقاط کشور تعمیم دهیم.

دیدار با همتای عربستانی

وزیر جهاد کشاورزی درباره سفر اخیر به عربستان اظهار داشت: با وزیر کشاورزی عربستان دیدار خوبی داشتیم و در زمینه‌های کشاورزی، مواد غذایی و بیابان زدایی مذاکرات خوب و توافقات اولیه خوبی انجام گرفت، قرار است کمیته‌های تخصصی کشاورزی و بیابان‌زدایی در تهران و ریاض تشکیل شود. مصمم هستیم به طور جدی این موضوعات را پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم.

نوری ادامه داد: این دیدار یک اتفاق خوب و یک گام رو به جلو در روابط ایران و عربستان به ویژه در حوزه‌های محیط زیست، منابع طبیعی و کشاورزی است که مقرر شد در این موضوعات همکاری بیشتری صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در بحث بیابان زدایی به مساله ریزگردها هم پرداخته خواهد شد و کمیته مربوطه در این حوزه با عنوان «کمیته بیابان زدایی و مقابله با ریزگردها» به زودی تشکیل می‌شود.