عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران در نشست خبری درباره موضوع حمل و نقل عمومی اظهار داشت: زمان دقیق مشخص نیست ولی در یک یا دو ماه آینده شاهد حضور تاکسی و اتوبوسهای چینی در تهران خواهیم بود. مسیر جدیدی برای این موضوع پیش گرفتیم که از مسیر مورد علاقه مافیای خودرو عبور نمیکند و با قیمت پایینتر خرید کردیم.
وی افزود: بخشی از مسیر را خودمان در حال حاضر طی کردیم برای همین واردات مسیر آن کند است. همچنین هزینه از جیب مردم برای خرید این تاکسی و اتوبوسها کمتر است.
سخنگوی شهرداری تهران گفت: در ماه آتی شاهد بهره برداری از تاکسی و اتوبوسهای برقی چینی در پایتخت خواهیم بود.
محمدخانی بیان داشت: یکی از خطوط مهم اتوبوسرانی تهران مسیر جمهوری و بهارستان است که مسافران زیادی دارد و در مسیر بازار است و از دیرباز شهرداری به این مسیر توجه ویژه داشته است. البته در سالهای اخیر در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.
وی گفت: یکی از خطوط سه گانه برای مسیر سبز برای اتوبوسهای برقی در همین مسیر است.
ترامواهای هوشمند در راه تهران
محمدخانی در پاسخ به مهر گفت: تراموا دو دستگاه از آن در مسیر تهران است و تا پایان سال آزمایشی در خطوط استفاده میشود که چرخ لاستیکی با سیستم هوشمند خودران است. بدون راننده و هوشمند میتوانند مسافران را جابجا کنند که آزمایشی در مسیر خط بی آر تی اصلی خیابان انقلاب و دماوند مورد استفاده قرار میگیرد
وی در مورد انتقال پسماند از ساری به تهران بیان داشت: شهر تهران طبق قانون معین مازندران در بحرانها است. میزان پسماند منتقل شده طی ۱۰ روز کمتر از نصف میزان تولید پسماند تهران در یک روز است.
اعلام جرم علیه شهرداری اتفاق تلخی بود؛ وظیفه انسانی و اخلاقی انجام دادهایم
سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به سوال دیگر مهر درباره موضوع انتقال پسماند از ساری به پایتخت و اعلام جرم علیه شهرداری بیان داشت: در تهران وظیفه اخلاقی در برابر مازندران داریم و گلستان و دماوند و تهران بنا به وظیفه قانونی کمک کرده و اعلام آمادگی برای جلوگیری از آسیب زیست محیطی کردهاند. اعلام جرم علیه شهرداری اتفاق تلخی بود. چرا که وظیفه انسانی و اخلاقی انجام دادهایم. از همه این شهرها باید تقدیر و نه اینکه برای آنها اعلام جرم شود.
سرانجام ارائه تسهیلات برای خرید موتوربرقی
محمدخانی در پاسخ به سوالی در مورد موتورسیکلتهای برقی و عملکرد و تسهیلات شهرداری در این حوزه و اظهار نظر عضو شورا درباره عدم اقدام شهرداری گفت: بنده از گفته اقای تشکری عضو شورا، تعجب کردم چرا که خود شورا در بودجه امسال بخش خرید موتورهای برقی را حذف کرد و ما بودجه مشخصی در قانون بودجه نداریم.
وی بیان داشت: در بخش ارائه تسهیلات برای موتورسواران تلاش این است بتوانیم قیمت خرید را کاهش دهیم. با توجه به محدودیت منابع ارزی و همچنین بحث توان داخلی که در این زمینه وجود دارد شهرداری تصمیم گرفت در بسته حمل و نقل برای واردات، اولویت را در بخش اتوبوس و تاکسی بگذارد تا به تعداد بیشتری از مردم خدمات رسانی کند که نقش مهمتری در کاهش آلایندگی نیز خواهد داشت.
وی رابطه با پروژه نگارستان شهر، اظهار کرد: آنچه در مورد اصحاب رسانه اتفاق خواهد افتاد در خانه روزنامه نگاران است که تا پایان ماه جاری به پاتوق خبرنگاران و عکاسان و اهالی رسانه تبدیل خواهد شد.
محمدخانی افزود: نگارستان شهر به یک هاب برای استارت آپ ها و شرکتهای دانش بنیان تبدیل میشود و به نوعی یک نمایشگاه دائمی خواهد بود. امروز هم شرکتهایی در این فضا فعالیت میکنند و به تدریج به یک فضای جدی برای فعالیت گروههای استارت آپی تبدیل میشود.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در رابطه با مدت زمان صدور پروانه در پایتخت نیز گفت: اتفاق بسیار مثبتی در این دوره در کاهش مدت زمان صدور پروانه افتاده و به ۲ ماه رسیده است.
محمدخانی گفت: برای نمونه در منطقه ۹ رکورد حدود یک ماهه برای صدور پروانه را شاهد هستیم. اگر زمان را کاهش نمیدادیم طبیعتاً تعداد صدور پروانه ساختمان در مقطع یکساله این افزایش قابل توجه را پیدا نمیکرد.
میزان تحقق بودجه شهرداری تهران
وی در پاسخ به پرسشی درباره میزان تحقق بودجه بیان کرد: بودجه شهرداری تهران از سال ۱۴۰۰ افزایش و از ۳۷ همت به بودجه ۱۵۰ همتی در سال ۱۴۰۳ رسیده است. شهرداری در زمینه تحقق بودجه نه تنها مشکلی نداشته بلکه بیش از ۱۰۰ درصد آن را محقق کرده است.
وی گفت: روال دهههای گذشته این است که میزان تحقق بودجه در ۶ ماه اول نسبت به ۶ ماهه دوم عدد کمتری است اما یکی از ویژگیها در دوره اخیر که در گزارش ۶ ماهه طبق تأیید خزانه دار شورا وجود دارد این است که تحقق بودجه در ۶ ماه اول سال صددرصدی بود. بررسی سالهای قبل در ۶ ماه اول سال بعضاً عدد تحقق حدود ۶۰ درصد بود و تحقق این بودجه کمک میکند که کا عمرانی سریعتر و پروژهها بهتر پیگیری شود.
سرانجام ساماندهی کودکان کار
وی در مورد ساماندهی کودکان کار، بیان داشت: شهرداری تهران معین دیگر دستگاه هاست و به آنها کمک میکند، ظرفیتهایی نیز در اختیار سازمان بهزیستی قرار داده است. پشتیبانیهایی نیز با هدف ساماندهی کودکان کار از سوی شهرداری صورت گرفته است.
سخنگوی شهرداری تهران بیان داشت: این اقدام جهادی و گروهی با همکاری حداکثری بین دستگاهها انجام شده است. البته بخش عمده ای از کودکان کار از اتباع هستند و باید در ابتدا خانوادههای آنها مشخص و سپس رد مرز شوند. شهرداری در این زمینه به بهزیستی و نیروی انتظامی کمک میکند تا بدون کمترین آسیبی به کودکان، این اقدام انجام شود.
در آستانه افتتاح دارالقرآنها هستیم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شهر تهران به فکر یک خانه قرآنی است یا خیر، خاطرنشان کرد: شهرداری تهران در طول سالهای گذشته وظیفه خود را در ایفای نقش در خصوص گسترش و توسعه مفاهیم قرآنی فراتر از ساخت خانه قرآن انجام داده و آن ساخت دارالقرآن هایی در مناطق مختلف است. همین الان ۱۱ دارالقرآن در مناطق داریم و در مناطق دیگر نیز در آستانه افتتاح دارالقرآنها هستیم.