تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵

چند روز قبل خبری در فضای مجازی با عنوان مرگ مشکوک 2 کودک تهرانی پس از مصرف ماکارونی در فضای مجازی منتشر شد

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: چند روز قبل خبری در فضای مجازی با عنوان مرگ مشکوک 2 کودک تهرانی پس از مصرف ماکارونی در فضای مجازی منتشر شد. بعد از انتشار این خبر، خبر دیگر از فوت یک کودک در اهواز به دلیل مصرف ماکارونی منتشر شد  که موجی از محتوای غیر مستند در شبکه های اجتماعی از جمله اینستاگرام منتشر شد و نگرانی خانواده های ایرانی را ایجاد کرد.
⏺نگرانی ها به حدی بود که برخی این تصور را میکردند که مصرف ماکارونی میتواند مرگ آفرین باشد.

بررسی ها  نشان میدهد:

1- رویداد این دو اتفاق در یک زمان یکسان نبوده است که بتوان رابطه علیتی بین مصرف ماکارونی در یک زمان و رخداد مرگ را گزارش داد. از طرفی اگر خوردن صرفا ماکارونی باعث مسمومیت و یا مرگ میشد، بایستی گزارشات متعدد دیگری نیز در یک زمان یکسان را شاهد می بودیم.

2- با این وجود، آنچه محتمل است، مسمومیت مواد غذایی است که به دلایل مختلف این مسمومیت ها رخ میدهد. 

3- یکی از این مسمومیت ها، مسمومیت با باکتری باسیلوس سرئوس و یا عامل دیگری به نام بوتولیسم  است که بایستی پزشکی قانونی گزارش دهد که عامل این رخدادها مسمومیت با این عوامل بوده یا خیر.

4- با این وجود میتوان گفت که آنچه می تواند باعث این پیامدها شده باشد، مسمومیت ناشی از عواملی است که بدلایل مختلف منجر به مسموم شدن افراد شده است نه الزاما مصرف ماکارونی.

5- حال عوامل متعدد دیگری در افراد نیز وجود دارد که ما و رسانه ها از آن اطلاعی نداریم و پزشکی قانونی باید به تمام ابعاد بپردازد.

نتیجه گیری:

⏺هیچ شواهدی مبنی بر ارتباط و همبستگی مصرف صرف ماکارونی و مرگ احتمالی وجود ندارد بلکه ممکن است این مساله به دلیل مسمومیت ناشی از مصرف هر مواد غذایی باشد که ماکارونی هم می تواند باعث ایجاد مسمومیت شود.
⏺مرگ ناشی از مسمومیت ها نادر هستند اما ممکن است بدلایل مختلف، این مرگ رخ بدهد. توصیه میشود مردم در هنگام مصرف مواد غذایی مراقب مسمومیت غذایی باشند.
⏺برای پیشگیری از احتمال آلودگی مواد غذایی کنسروی به بوتولیسم، حتما 20 دقیقه قبل از مصرف، در آب بجوشانید و بعد مصرف کنید.
⏺حتما مواد غذایی را بعد از مصرف در دمای یخچال قرار دهید تا فاسد نشوند.
⏺مردم بدون هیچ نگرانی نسبت به مصرف ماکارونی سالم اقدام کنند و فقط از مسمومیت ناشی از مواد غذایی پیشگیری کنند.