به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان: افرادی که غذاهای غنی از منیزیم مانند اسفناج و بادام میخورند ممکن است مغز بزرگتر و سالمتری داشته باشند. رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگ دار و آجیل ممکن است بهترین راه برای محافظت از پیچیدهترین اندام بدن باشد.
مطالعه اخیر نشان داد افرادی که از رژیمهای غذایی سرشار از منیزیم استفاده میکنند، کوچک شدن مغز مرتبط با افزایش سن کمتری دارند. آنها همچنین ضایعات ماده سفید کوچکتری داشتند که نشانه پیری مغز است. این اثرات به ویژه در زنان، (به ویژه زنان یائسه) آشکار بود.
این مطالعه که در ۱۰ مارس در مجله اروپایی تغذیه منتشر شد، دادههای سلامتی حدود ۶ هزار شرکتکننده ساکن بریتانیا را در سنین ۴۰ تا ۷۳ سال مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
مؤسسه ملی بهداشت به بزرگسالان توصیه میکند که روزانه حدود ۳۲۰ تا ۴۳۰ میلیگرم منیزیم بخورند، اما شرکتکنندگانی که سالمترین مغز را داشتند، بیش از ۵۵۰ میلیگرم منیزیم مصرف کردند.
به گفته محققان، افزایش مصرف منیزیم ممکن است به میزان قابل توجهی به سلامت مغز منجر شود، که همچنین انتظار میرود به حفظ بیشتر توانایی شناختی و کاهش خطر یا تاخیر در شروع زوال عقل کمک کند.
اما این مطالعه جدید نشان میدهد که صرف پول برای مکملهای گران قیمت برای تقویت عملکرد مغز ضروری نیست و فقط خوردن اسفناج بیشتر میتواند برای دریافت فواید سلامت جسمی و روانی منیزیم کافی باشد.
منیزیم فواید سلامتی دیگری نیز دارد. دانشمندان اعلام که منیزیم با جلوگیری از انقباض کلسیم در بدن شما باعث آرامش عضلات و استراحت بهتر میشود.
دانشمندان اعلام کردند افرادی که به منیزیم علاقه دارند بهتر است بیشتر آجیل بخورند تا مکمل. تووار گفت که بدن مواد مغذی موجود در غذا را بهتر از موادی که تولید و در مکملها قرار داده میشود، پردازش میکند.
مکملها همچنین میتوانند باعث اسهال و سایر مشکلات گوارشی شوند و مقادیر بسیار زیاد منیزیم میتواند منجر به کاهش فشار خون، بی حالی، افسردگی و گیجی شود.