تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹

سخنگوی کمیته دانشگاهی کنترل پشه آئدس، دانشگاه علوم پزشکی زنجان: گفت: پشه آئدس آلبوپیکتوس بصورت محدود در شهرستان طارم شناسایی شده و اقدامات لازم برای کنترل این پشه و جلوگیری از گسترش آن در حال انجام است.

دکتر ملیحه نقدی در گفتگو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری سلامت(طبنا)زنجان، در رابطه با مشاهده پشه آئدس در شهرستان طارم، اظهار کرد:  بر اساس مراقبت حشره شناسی که در  سطح استان  زنجان در حال انجام است، پشه آئدس آلبوپیکتوس بصورت محدود در شهرستان طارم شناسایی شده و اقدامات لازم برای کنترل این پشه و جلوگیری از گسترش آن در حال انجام است.

وی افزود: تاکنون هیچ موردی از بیماری های منتقله توسط پشه آئدس از جمله تب دنگی در استان زنجان گزارش نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، تاکید کرد: با پوشیدن لباس های روشن و  بلند، پوشیدن جوراب، استفاده از مواد دور کننده حشرات بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی شود، استفاده از پشه بند، نصب توری روی درب و پنجره ها، خودداری از بازکردن پنجره های بدون توری، پرهیز از بیرون رفتن در ساعاتی از روز که احتمال گزش توسط پشه زیاد است مانند اوایل صبح و هنگام غروب می توانیم از گزش پشه ها جلوگیری کنیم.

نقدی تصریح کرد: همچنین تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب، مانند گلدان های شیشه ای، ظروف زیر گلدان، ظروف آب پرندگان و حیوانات، تعبیه درب یا پوشاندن مخازن آب مثل تانکر، بشکه، استخر و ...، جلوگیری از تجمع آب در زیر کولر، جلوگیری از ایجاد آب راکد در اطراف محل زندگی از جمله در داخل گودال ها و در داخل ضایعات جامد مانند ظروف رها شده، لاستیک ها و ... در جلوگیری ار تکثیر و زیاد شدن پشه ها در محل زندگی موثر می باشد.

وی با بیان اینکه بهسازی محیط و جمع آوری و دفع بهداشتی پسماندها و زباله ها نقش بسیار مهمی در کنترل این پشه دارد،افزود: امیدواریم با همکاری کلیه دستگاه‌ها و ارگان ها و مشارکت مردم، این پشه را کنترل نموده و از گسترش آن جلوگیری کنیم.

انتهای پیام /

برچسب‌ها