رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور با اشاره به پرداخت ۱۹۳ همت از مطالبات گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پنج‌شنبه هفته جاری مطالبات گندم‌کاران تسویه شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری سلامت(طبنا)در سال جاری پرداخت مطالبات گندم‌کاران با مشکلات بسیاری همراه بود و علی‌رغم وعده مسئولین هنوز بخشی از مطالبات پرداخت نشده است و یکی از چالش‌های مهم پیش‌رو گندم‌کاران عدم همخوانی رقم بودجه خرید تضمینی گندم با میزان تولید این محصول در سال‌جاری بود.

با توجه به مشکلاتی که گندم‌کاران را با سختی روبه‌رو کرد قرار شد سال آینده ردیف مستقل و جداگانه برای پرداخت پول خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شود تا کشاورزان با خیالی آسوده به کشت محصول استراتژیک گندم بپردازند.

سید حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد ردیف پیش‌بینی‌شده برای خرید تضمینی گندم گفته که در بودجه سال آینده ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم، پیش‌بینی شده است.

وی افزود: در سال آینده منابع مورد نیاز برای خرید گندم به‌صورت کافی در لایحه بودجه دیده شد که کمک جدی به تولید در بخش کشاورزی است. همچنین هفته پیش نیز رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری لایحه بودجه ۱۴۰۴ از پرداخت ۱۰۰ درصدی مطالبات گندم‌کاران تا پایان هفته قبل خبر داد، اما همچنان بخشی از مطالبات باقی مانده است.

آخرین وضعیت پرداخت مطالبات گندم‌کاران

عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور در تشریح آخرین وضعیت پرداخت مطالبات گندم‌کاران، اظهار کرد: ۹۲ درصد از (معادل ۱۹۳ همت) مطالبات گندم‌کاران پرداخت شده و فقط ۸ درصد از مطالبات (بالغ بر ۱۷ همت) از آن باقی مانده است.

وی افزود: اقدامات لازم برای پرداخت مطالبات باقی مانده گندم‌کاران انجام شده و پیش‌بینی می‌شود تا پنج شنبه هفته جاری پرداخت مطالبات تکمیل شود و بدهی به‌طور کامل تسویه شود.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور تصریح کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شد، اما ارزش گندم برداشت شده به حدود ۲۱۰ هزار میلیارد تومان رسید که با کسری حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی روبه‌رو شدیم.

۲۵۰ همت برای خرید گندم سال آینده کافی است

به گفته هاشمی در بودجه سال آینده رقم ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای خرید گندم در نظر گرفته شده که این رقم برای خرید بیش از ۱۲ تُن گندم کافی است و سال آینده مشکلی برای پرداخت مطالبات نخواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه اکنون برداشت گندم در نیمه شمالی کشور در حال انجام است، عنوان کرد: برآوردها نشان می‌دهد کشت گندم در استان‌های سردسیر به بالای ۷۰ درصد برسد و کشت گندم در استان‌های مرکزی، تهران و قزوین آغاز شده و تا پایان آبان نیز ادامه دارد و در استان‌های جنوب، جنوب شرق و غرب کشور هم به‌زودی آغاز می‌شود.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور در مورد پیش‌بینی سطح زیرکشت گندم در سال‌جاری گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری مجموع سطح زیرکشت گندم آبی و دیم به ۶ میلیون هکتار برسد.