به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)محمد اسماعیل مطلق، بهبود کیفیت نان و ترویج آرد و نان کامل را از اولویتهای بازه زمانی ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۸ دانست و گفت: گزارش عملکرد دستگاههای اجرایی مختلف در موضوع این مصوبه پس از تصویب، هر شش ماه یکبار به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ارائه میشود.
وی افزود: در پیشنهاد این مصوبه دستگاههای اجرایی مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، صمت، بهداشت، تعاون، اقتصاد، کشور، علوم و سازمانهای برنامه و بودجه، صدا و سیما و استاندارد تکالیفی را بر عهده خواهند داشت که در مجموع ۳۵ تکلیف است.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مهمترین تکالیف دستگاههای اجرایی را شامل کاهش تصدی گری دولت در خرید گندم، افزایش تولید آرد کامل، اصلاح اساسنامه توزیع آرد، ارائه تسهیلات به نانوایان در جهت به سازی ماشین آلات، تأمین مخمر مورد نیاز، گذراندن دورههای مهارتی و فنی، نظارت بر استانداردهای نان حجیم، تأمین محتواهای آموزشی مورد تأیید وزارت بهداشت برای مدارس و مراکز آموزش عالی، تولید و انتشار محصولات رسانهای، پایش کارگروههای استانی و نیز فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در مورد فواید نان کامل دانست.
مطلق تاکید کرد: وزارت بهداشت در این مصوبه پیشنهادی ۱۱ تکلیف خواهد داشت که شامل نظارت بر اجرای استاندارد اجباری نان به ویژه کاهش میزان نمک و افزودنیهای غیرمجاز در نان، تعیین سبد مطلوب نان، آگاه سازی مصرف کنندگان نسبت به روشهای درست بسته بندی، نگهداری و مصرف نان، تجهیز بازرسان بهداشت محیط به تجهیزات سیار سنجش در محل، ارائه آموزش به بازرسان بهداشتی در زنجیره گندم، آرد و نان، اعطای مجوز شناسه نظارت کارگاهی تولید نان، تداوم نظارت بر اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد، اجرای رتبه بندی بهداشتی نانواییها، فرهنگ سازی برای افزایش مصرف نان کامل، بررسی علمی اثرات مصرف نان کامل و اجرای ممنوعیت بکارگیری افراد فاقد کارت بهداشت در واحدهای تولید یا عرضه آرد و نان است.