به گزارش خبرگزاری طبنا از کرمان؛ دکتر علی اسدی پور، گفت: انسولین های قلمی از یکی از شرکت های دانمارکی تهیه می شد، که مدتی است خط تولید خود را به تولید انسولین جدید تغییر داده و به همین دلیل فقط یک سوم میزان درخواستی ما را تحویل داده است و به همین دلیل کمبود هایی در این اقلام داریم.
وی ادامه داد: بعضی از اقلام تولید داخل را داشتیم، که تا اندازه ای کمبود جبران شده و طبیعی است، که مردم هنوز به این انسولین ها عادت نداشته باشند و خواهان استفاده از انسولین های قلمی باشند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه این کمبود فقط مربوط به یک برند خاص است، افزود: این شرایط را نمیتوان کمبود انسولین دانست، بلکه کمبود یک برند خاص است.
اسدی از مردم درخواست کرد: در این شرایط امکان تهیه انسولین های قلمی وجود ندارد، از مردم خواهش می کنیم که زیادی خریداری نکنند بطوریکه در بعضی موارد تعداد زیادی خریداری می شود و ممکن است حتی تاریخ مصرف آنها بگذرد.
وی توصیه کرد: اگر بیماران دیابتی رژیم غذایی مناسب و ورزش کافی داشته باشند، درصد بالایی از این افراد نیازی به تزریق انسولین نخواهند داشت، بطوریکه موارد زیادی وجود دارد که با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی، مصرف انسولین را کنار گذاشته اند.
اسدی پور در خصوص کمبود شیرخشک گفت: بعضی از اقلام شیر خشک مثل آپتامیل در بازار کم بود، که به دلیل وضعیت کارخانه بود، اما در شهریور خط تولید آن اصلاح شد و تا اواخر مهر وضعیت بهتر می شود.
وی با بیان اینکه وظیفه ما نظارت بر تامین دارو در داروخانه ها، بیمارستان ها و مراکز درمان سو مصرف مواد است، تصریح کرد: تعداد داروخانه های کرمان از ۲۰۰ داروخانه به ۳۵۰ داروخانه افزایش پیدا کرده است و به دلیل اینکه از سیستم های بازرسی مدرن استفاده می کنیم، وظیفه نظارتی ما از نظر تعداد بازپرس کمتر شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با معرفی سامانه تی تک به عنوان یک سامانه نظارتی در زمینه غذا و دارو اظهار داشت: اگر ماحصل صحبت ما معرفی این سامانه باشد، ما رسالت خود را تا حد زیادی انجام داده ایم.
اسدی با اشاره به سامانه های مختلف غذا و دارو گفت: سامانه به روز رسانی داروها سامانه مهمی است که قبلاً قیمت های داروها در سامانه های دانشگاهی بروز رسانی نمی شد و دولت ضرر می کرد. اما سامانه ای در این زمینه در کرمان راه اندازی و در کشور ارائه شد، که می تواند قیمت های داروها را به روز رسانی کند.
وی ادامه داد: همچنین سامانه ی دیگری در خصوص کمبود دارو راه اندازی شده است، که با استفاده از آن مدیریت داروها بهتر شد و کمبود دارو با سرعت بیشتری مشخص و رفع می شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه هر گونه صادراتی از فرآورده های غذایی باید گواهی بهداشتی داشته باشد، توضیح داد: در زمینه صادرات پسته گواهی بهداشتی در معاونت غذا و دارو صادر می شود، که فقط در کرمان و رفسنجان و تهران انجام شده و مورد پذیرش اتحادیه اروپا است.
اسدی پور در تشریح دستاوردهای حوزه اداره غذا، اذعان داشت: مشارکت خوبی با شورای امنیت و سلامت غذایی استان وجود دارد، به طوریکه استان کرمان پروژه تولید نان کامل را کلید زد و اکنون دو تا از کارخانه های آرد سازی ما آرد کامل و تعدادی از نانوایی ها نان کامل تولید می کنند.
وی، یکی از وظایف معاونت غذا و دارو را نظارت بر مراکز تولیدی دانست و گفت: با پیگیری های انجام شده، رنگ های سنتزی به طور کلی در کل کارخانجات استان کرمان حذف شده و به جای آن از رنگ های طبیعی استفاده می شود. همچنین؛ آموزش و اطلاع رسانی به مردم و افراد دخیل در تولید مواد غذایی را یکی از راه های مفید در راستای توسعه سلامت می باشد.
معاون غذا و دارو در خصوص دستاوردهای این معاونت در دولت سیزدهم، خاطرنشان ساخت: کسب رتبه اول کشوری مدیریت داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص اعلام سامانه ای کمبود های دارویی در سال ۱۴۰۲ و کسب ۱۰۰ درصد امتیاز در جشنواره شهید رجایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از افتخارات این معاونت بود.
دانشگاه علوم پزشکی کرمان