امام جمعه سیرجان گفت: راه‌ اندازی دادگاه صلح نتیجه درست عمل کردن شوراهای حل اختلاف و یک تجربه بسیار خوب است.

به گزارش خبرگزاری طبنا؛ آیبن افتتاح و شروع به کار دادگاه‌ صلح در شهرستان سیرجان با حضور امام جمعه، رییس کل دادگستری استان و مسئولان مربوطه برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین عباس مسلمی‌ زاده در ابتدای مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید جبهه مقاومت، به ویژگی‌ های سنت‌ های الهی از جمله حتمی بودن، تحویل ناپذیر بودن، تبدیل ناپذیر بودن و عمومیت داشتن آن‌ ها اشاره و بیان کرد: سنت‌ های الهی در امت‌ های پیشین، حال و آینده بوده، هست و خواهد بود و یکی از این سنت‌ ها احقاق حق و حذف باطل است.

وی افزود: خداوند در قرآن فرموده همانا باطل عمر کوتاهی دارد و آنچه که پایدار است، حق است؛ هرچند که ضعیف باشد.

امام جمعه سیرجان تصریح کرد: در سوگواری سید عزیزی به سر می‌ بریم که تمام افتخارش این بود که سرباز و شاگرد امام راحل بود و امام راحل نیز مکرراً فرمود که اسلام، قرآن و ارزش‌ ها قائم به شخص نیست، قائم به امام هم نیست. قرآن هم می‌ گوید "و ما محمد الا رسول" اگر پیغمبر هم باشی و اتفاقی برایت بیفتد؛ مردم باید مسیر را ادامه دهند و ناامید نشوند.

حجت الاسلام مسلمی زاده به عملیات وعده صادق ۲ نیز اشاره و خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما دیدیم وعده خدا محقق شد و امروز دل مسلمانان و مظلومان عالم شاد است با حرکتی که سربازان وطن در سپاه پاسداران انجام دادند و نشان دادند که عزت برای خدا است. امیدواریم این دشمن ددمنش عبرت بگیرد و سر جای خود بنشیند.

وی ضمن تبریک شروع به کار دادگاه‌ های صلح در سیرجان عنوان کرد: راه‌ اندازی دادگاه صلح نتیجه درست عمل کردن شوراهای حل اختلاف و یک تجربه بسیار خوب است. از نزدیک دیدم که این عزیزان بسیار خوب و به درستی عمل کردند. بنای شورای حل اختلاف هم بر صلح و اصلاح امور است.

امام جمعه سیرجان به کلام وحی در این خصوص نیز اشاره و تصریح کرد: در قرآن آیات متعددی امر به اصلاح می‌کند؛ ان یریدا اصلاحا، خداوند می‌ گوید؛ برای طرفین حَکَم انتخاب کنید و به اصلاح مبادرت ورزید. هر کجا دو طرف قصد اصلاح و سازش داشته باشند خدا هم کمک می‌کند. این مسئله باید جدی گرفته شود.

حجت الاسلام مسلمی زاده ضمن تبریک به قوه قضاییه، در این خصوص تاکید کرد: باید تبریک بگویم به مدیریت کلان قوه قضاییه و نماینده ایشان در شهرستان سیرجان که قرار است چنین دادگاهی را ایجاد کنند.

وی اضافه کرد: همچنین از رئیس دستگاه قضا تشکر می‌کنم که دغدغه بسیار مهمی در این خصوص دارد. این نگاه بسیار زیبا است و ای کاش در قوه قضاییه تعمیم پیدا کن . این نگاه زیبا می‌گوید در برخی پرونده‌ ها که جای کوتاه آمدن و مسامحه وجود دارد، چرا افراد بی‌ جهت در زندان بمانند در صورتی که می‌ توان شرایط را تعدیل کرد.

امام جمعه سیرجان افزود: ماندن در زندان اصلاً مناسب نیست. افراد می‌ توانند در زندان نباشند، اما تحت نظر قرار بگیرند و ضمن آن؛ آبرو و اعتبار این افراد نیز حفظ شود تا زمانی که پرونده به قطعیت نرسیده است.

حجت الاسلام مسلمی‌ زاده خطاب به برخی از قضات نیز تاکید کرد: چرا گاهی برخی از عزیزان در کار قضاوت فکر می‌کنند اگر اخم کنند، داد بزنند و اجازه صحبت به متهم ندهند نشان دهنده صلابت آن‌ هاست؟ این‌ها خلاف شرع است. قاضی به چه حقی تند حرف می‌ زند؟

وی متذکر شد: امیرالمومنین (ع) در مواجهه با شُریح فرمود چرا با یهودی تند صحبت کردی! و او را عزل کرد. اعتقاد ما این است دستگاه قضا اولین یا دومین دستگاهی است که می‌ تواند مردم را نسبت به اصل اسلام، قرآن، ارزش‌ها و نظام دلگرم کند. در این مقولات؛ جذب مهمتر از دفع است. تا می‌توانیم کاری کنیم متهم با قرآن، اسلام و انقلاب رفیق شود.