به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس، مجتبی دهقان پور ضمن حضور در محل برگزاری هفتمین کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی در شهرستان مرودشت، بیان کرد: یکی از مقولات مد نظر ما برای کشت پاییزه، مدیریت عوامل اثرگذار بر کشت است.
این مقام مسئول با تاکید بر استفاده از بذور گواهی شده به عنوان یکی از عوامل اثرگذار در تولید، گفت: بذور مصرفی باید متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه و مقاوم به بیماری زنگ زرد گندم باشند.
دهقان پور خاطر نشان کرد: از مجموع ۱۶۰ شرکت تولید کننده بذر گواهی شده در کشور ۲۸ شرکت در استان فارس فعال هستند و در زمینه تولید بذر گواهی شده، استان فارس با تولید ۵۸ هزار تن بذر گواهی شده مقام اول کشور را دارد که علاوه بر تامین نیاز استان فارس به استانهای دیگر نیز صادر میشود.
به گفته وی؛ اجرای برنامههای ترویجی و آموزشی از جمله اقدامات مهم سازمان جهاد کشاورزی برای اجرای الگوی کشت در سطح استان فارس بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس یادآور شد: فارس به عنوان یکی از قطب های مهم تولید گندم و محصولات شتوی در کشور، تمهیدات و تدارکات لازم برای اجرای طرح الگوی کشت را فراهم کرده است.
هفتمین کاروان ترویجی بهره وری الگوی کشت ملی همزمان با سراسر کشور در ۳۷ شهرستان استان فارس برگزار شد و تاکید بر لزوم رعایت الگوی کشت توسط کشاورزان، استفاده از بذور گواهی شده و ضدعفونی بذور خود مصرفی گندم و جو، آموزش های لازم در این زمینه، ضرورت استفاده از سموم ضدعفونی توصیه شده توسط کارشناسان مراکز و رعایت تناوب زراعی از جمله موارد مطرح شده در این کاروان ترویجی بود.