به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)پروین کاظمی گفت: مشکلات پرستاری در استان خوزستان بسیار متفاوت از سایر استانها است و معوقات پرستاران مراکز درمانی شهرهای این استان نسبت به سایر دانشگاهها بیشتر است و در پرداختها عقبتر هستند؛ به طوری که تأخیر در پرداخت این معوقات به ۱۳ ماه رسیده است.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شوشتر افزود: کمبود نیروی پرستاری نیز در استان خوزستان بسیار شدید است به طوری که نسبت پرستار به تخت در شهرستان ماهشهر در حدود ۰.۴ است.
وی با انتقاد از نحوه پرداخت تعرفههای پرستاری، گفت: تعرفهها بر اساس اطلاعات ارسالی به صورت اکسل پرداخت میشود اما دریافتی پرستاران از سایر نیروها در حوزههای دیگر بسیار پایینتر میشود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: قانون ارتقای بهره وری نیز در استان خوزستان به طور سلیقهای اجرا میشود. در پرداخت تعرفههای پرستاری نیز هیچ عدالتی وجود ندارد و علت آن، عدم پرداخت بر اساس سامانه کارآمد، عدم رعایت قوانین و اعمال سلیقه شخصی است.
کاظمی به معضل مهاجرت نیروهای انسانی از استان خوزستان به کشورهای همجوار نیز اشاره و تاکید کرد: از آنجا که استان خوزستان در نزدیکی کشورهای عربی قرار دارد بسیاری از پرستاران عرب زبان از این استان به کشورهای همسایه میروند زیرا مسلط به زبان عربی هستند. بسیاری از پرستاران نیز در حال یادگیری زبانهای خارجی دیگر هستند تا مهاجرت کنند.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شوشتر با اشاره به پدیده اضافه کاری اجباری که در پی کمبود نیرو شکل گرفته بیان کرد: یک پرستار با مدرک کارشناسی ارشد با ۲۹ سال سابقه کار ۳۵ هزار تومان بابت هر ساعت اضافه کاری دریافت میکند و بقیه پرستاران ۲۵ هزار تومان، با وجود پایین بودن این مبلغ، پرستاران تمایلی به انجام اضافه کاری ندارند اما اضافه کاریها اجباری است.
عضو شورای عالی نظام پرستاری در پایان گفت: اگر پرستاران در ساعات اضافه کاری حاضر نشوند برای آنها غیبت لحاظ میشود. متأسفانه در این زمینه مسئولان نه به فکر نگهداشت و نه جبران زحمات نیروهای انسانی هستند.