زنده یاد محمدرضا بنازاده فرزند دیار کریمان ملقب به پدر اقیانوس شناسی ایران استاد پیشکسوت دانشکده ریاضی و کامپیوتر دانشگاه باهنر کرمان و استاد دانشگاه تربیت مدرس و بنیانگذار رشته اقیانوس‌ شناسی در ایران، به علت کهولت سن چشم از جهان فرو بست.

به گزارش خبرگزاری طبنا از کرمان؛ زنده یاد "دکتر محمدرضا بنازاده" استاد پیشکسوت دانشکده ریاضی و کامپیوتر دانشگاه باهنر، استاد دانشگاه تربیت مدرس و بنیانگذار رشته اقیانوس‌ شناسی در ایران، پس از یک دوره بیماری در هشتاد سالگی چشم از جهان فرو بست و به رحمت ایزدی پیوست.

«استاد محمدرضا بنازاده ماهانی» متولد ۱۳۲۳ در کرمان، پس از گذراندن دیپلم در کرمان، در رشته ریاضی دانشگاه پذیرفته و با کسب رتبه ممتاز بورسیه ریاضی آمریکا شد.

وی مقاطع ارشد و دکترا را نیز با کسب امتیاز ممتاز در رشته کاربرد ریاضی در پژوهش‌های اقیانوس شناسی پشت سر گذاشت.

«استاد محمدرضا بنازاده ماهانی» سپس به ایران بازگشت و با نیت تبدیل دانشگاه کرمان به قطب ریاضی کشور، دانشکده ریاضی دانشگاه شهید باهنر کرمان را به همراه تعدادی از استادان بنا نهاد.

وی سپس، اقدام به تاسیس و راه اندازی رشته‌ های علوم دریایی در نقاط مختلف کشور از جمله نور، بندرعباس، خرمشهر، کیش و دانشگاه آزاد تهران کرد؛ وی همچنین استاد درس فیزیک دریا در دانشگاه تربیت مدرس بود.

«محمدرضا بنازاده ماهانی» در دوران حضور خود در دانشگاه‌های مختلف، صدها دانشجو را در مقاطع مختلف تحصیلی تربیت و مقالات و پژوهش‌های ارزشمندی را تولید و منتشر کرد.

ویعمر گرانقدرش را صرف آموزش و پژوهش در دانشگاه‌ ها و مراکز علمی مختلف ایران کرد و اولین کسی بود که رشته اقیانوس شناسی را تاسیس کرد و و در مستندی با نام «فرزند کویر، مرد دریا» معرفی شده است

از جمله فعالیت های وی راه اندازی انجمن علوم و فنون دریایی ایران و مدت بیست سال مسئولیت این انجمن بود.

وی در این مدت پانزده همایش بین‌المللی برگزار کرد و چندین مجلۀ علمی و تحقیقاتی نیز در همین زمینه منتشر کرد.

زنده یاد بنازاده و در شرح احوال خود بیان می‌ کند: «بزرگ‌ترین دستاورد من ایجاد و گسترش رشتۀ ریاضی در دانشگاه کرمان تا مقطع فوق لیسانس و دکتری بود». همچنین «در چند دانشگاه ایران رشتۀ اقیانوس‌ شناسی را به‌ عنوان یکی از ضروریات جدی جامعۀ امروز تاسیس کردم».

عضو فقید هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان به واسطه تحقیقات ارزنده و پیشتاز در حوزه تخصصی رشته خود به پدر علم اقیانوس شناسی ایران معروف شده بود.