به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس، محمد فرخزاده در نشست با خبرنگاران افزود: هیات امنایی شدن برخی از اماکن گردشگری کشور در فارس، مصوبه هیات دولت دوازهم است که توسط معاون اول رییسجمهور جناب جهانگیری در اواخر دولت آن را ابلاغ کرده است.
جانشین استاندار فارس در شورای توسعه گردشگری افزود: حافظیه، سعدیه، پاسارگاد و تخت جمشید پرمخاطب ترین مراکز تاریخی کشور در سالهای اخیر خصوصاً در ایام نوروز بوده و بهای بلیت بازدید از آنها در سال جاری تا ۶۰۰ درصد افزایش یافته است اما این درآمد به خزانه واریز میشود.
وی تاکید کرد: از طرفی بجز برگزاری رویدادهای جاری اقدام موثری در ترویج، پژوهش، کارهای بین المللی، تالیف و نشر، آموزش همگانی و بسیاری از اقدامات فرهنگ ساز و ترویجی سالهاست به صورت عمومی برگزار نگردیده و اداره این اماکن توسط چند نفر از کارکنان زحمتکش میراث فرهنگی انجام می گردد که واقعاً فرصت و تخصص لازم برای انجام اقدامات موثر ملی و بین المللی را ندارند و البته بودجه ای هم برای این موارد در دست آنها نیست و یک روند بلیط فروشی ساده بسنده شده و هر آنچه عاید این مراکز می شود به خزانه کشور واریز می شود.
جانشین استاندار در شورای توسعه گردشگری استان فارس افزود: در این اماکن هیات امنایی از افراد شاخص کشور و استان در حوزه شعر و ادبیات و پژوهش و ارتباطات بین الملل همانند بنیادهای پرقدرت و پر نفوذ کشور دیده نمی شود و این ظرفیت سازی با همدلی ملی خصوصاً تلاش مضاعف وزارت میراث میسر خواهد شد.
فرخزاده ادامه داد: بر این موضوع در دولت آقای رییسی به عنوان یک اقدام خوب و راهبری تاکید شد که علیرغم استدلالات قوی حقوقی و اداری با مخالفت وزارت میراث فرهنگی مواجه شده است؛ هرچند وزارت میراث فرهنگی میتواند با رویههایی از جمله الزام بر تایید مصوبات این هیات های امین از سوی وزیر یا وارد نمودن مسئولین استانی خود در ترکیب خبرگان در هیات امنا، در حوزه حاکمیتی نقش خود در حفظ و احیاء این اماکن را حفظ کند اما تاکنون این مصوبه محقق نشده است.
وی در ادامه بیان کرد: از نمایندگان محترم مجلس انتظار است این مطالبه به حق مردم فارس و اجرای مصوبه دولت را با جدیت دنبال نمایند و همه ارکان فعال و دلسوز در حوزه گردشگری از جمله رسانهها بایستی برای اجرای این مطالبه و مصوبه دولت همدلی و اقدام عملی نمایند.