به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) مازندران، در پی پیگیریهای مستمر یوسف نوری استاندار مازندران و حاجی پور عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و با تلاشهای مجموعه وزارت و سازمان جهاد کشاورزی مازندران، عرضه ۲۸۷ هزار تن برنج وارداتی که در ۳ ماهه ابتدای سال وارد کشور شده بود، به بازار ممنوع شد.
با پیگیری های ملی از سطح وزارتخانه های کشور جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، نظر به اهمیت حمایت از کشاورزان برنجکار شمال و بهمنظور جلوگیری از لطمه به بازار داخلی، این تصمیم مهم اتخاذ شد.
استاندار مازندران با تأکید بر اهمیت خودکفایی در تولید برنج، از این تصمیم بهعنوان گامی مهم در جهت حمایت از تولیدات داخلی و کشاورزان مازندرانی یادکرد، وی همچنین بر لزوم تقویت زیرساختهای تولید و زنجیره تامین از مزرعه تا بازار تأکید کرد.
حاجی پور، رییس مجمع نمایندگان استان و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، نیز از این تصمیم استقبال کرد و بر وحدت، جدیت و استمرار پیگیری های تمامی اعضای مجمع نمایندگان استان های شمالی و وحدت در پیگیری مطالبات کشاورزان این منطقه راهبردی در پاسداری از امنیت غذایی کشور و جلوگیری از هرگونه واردات بیش از تقاضا و خارج از موعد تاکید کرد.
وی افزود: با این تصمیم، از ورود بیرویه برنج وارداتی به بازار جلوگیری شده و به کشاورزان این فرصت داده میشود تا محصولات خود را باقیمت مناسب به فروش برسانند.
وی خاطرنشان کرد: این تصمیم علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی، میتواند به ثبات قیمتها در بازار برنج نیز کمک کند.
مؤمنی رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز تاکید داشت: در سال جاری سطح زیر کشت برنج در مازندران به ۲۱۵ هزار هکتار رسیده است که از این میزان، بیش از ۱۶۰۱۶۹ هکتار بهصورت مکانیزه کشت شده است، این آمار نشاندهنده رشد قابل توجهی در استفاده از روشهای نوین کشاورزی و کاهش وابستگی به روشهای سنتی است که انشالله رشد حداقل ۱۰ درصدی در تولید برنج استان را در پی خواهد داشت.
وی اظهار داشت: مجموعه تلاشهای ملی، استانی و بطور ویژه مدیران و همکاران گرانقدرم در این سازمان برای حمایت از کشت ثانویه در مناطقی که آب مطمئن دارند بویژه در تامین کودهای پایه نیز به ثمر نشسته است.
وی تصریح کرد: با توجه به تدابیر متخذه در شهرستان های استان برای ذخیره آب کافی در آبندانها و با بهره مندی از جزیانات سطحی، کشت راتون و نشای مجدد در ۱۰۵۰۰ و ۴۳۳۲۵ هکتار از اراضی استان انجامشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: اگرچه هنوز ۵۴۸۳۱ هکتار از اراضی استان بهصورت سنتی کشت میشود، اما این رقم نسبت به سالهای گذشته کاهشیافته است.
وی اذعان داشت: در برداشت برنج نیز شاهد تحولات چشمگیری هستیم بهطوریکه از ۸۳۲۴۳ هکتار اراضی که به کشت برنج محلی اختصاصیافته، تنها ۶ هکتار بهصورت سنتی برداشتشده و مابقی بهصورت مکانیزه برداشتشده است.
وی خاطرنشان کرد: این دستاوردها در کنار اجرای نخستین پایلوت طرح جامع ساماندهی زیرساخت های اراضی شالیزاری که در سال جاری نیز تداوم خواهد یافت نشان میدهد که کشاورزی مازندران در مسیر مدرنیزاسیون و بهرهوری بیشتر قرار گرفته است و انشالله با اراده جدی شکل گرفته برای حمایت از تولیدات داخلی در بازار محصولات کشاورزی، بازار شکوفا و مساعدی برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان شاهد باشیم.