به گزارش خبرگزاری طبنا از کرمان؛ نشست هم اندیشی برگزاری دومین رویداد میراث ناملموس ثبت جهانی چوگان با حضور امیر حسن زاده معاون اقتصادی استاندار، سعید شاهرخی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، آسیه عباسی نماینده وزارت امور خاجه در کرمان و نمایندگان فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان، منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم و رئیس هئیت چوگان کرمان در محل دفتر معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان برگزار شد.
امیر حسن زاده در این جلسه گفت: ورزش چوگان از جهت فرهنگی برای ما بسیار اهمیت دارد و همچنین می تواند از جهت اقتصادی آورده زیادی داشته باشد.
وی؛ ضمن تقدیر از برگزارکنندگان اولین رویداد چوگان استان در سال گذشته اظهار داشت: تاکیدات مقام معظم رهبری در حفظ و اشاعه چوگان به عنوان ورزشی ایرانی و اهمیت این ورزش در مباحث فرهنگی از نکات بارز در برگزاری رویداد چوگان کرمان است.
معاون اقتصادی استاندار کرمان بیان کرد: تعریف اولویت ها با حضور مهمانان خارج از کشور و استان با اهداف فرهنگی، گردشگری، اقتصادی و ورزشی از نکات حائز اهمیت ملاحظات برگزاری این رویداد در استان است.
حسن زاده اظهار کرد: تاکید استان بر ادامه داشتن روند برگزاری رویداد چوگان در بم بوده و می توان در کنار برگزاری این رویداد همایش های علمی و فرهنگی در تبیین جایگاه و ریشه های چوگان در استان کرمان و ایران برگزار کرد.
وی افزود: این ورزش می تواند در معرفی ظرفیت های فراوان گردشگری و فرهنگی استان کرمان به کشور و جهان کمک بسیاری کند.
معاون اقتصادی استاندار کرمان تاکید کرد: رویداد ملی چوگان که سال گذشته در شهرستان بم برگزار شد، به جهت معرفی استان کرمان و سابقه تاریخی بازی چوگان در این استان بسیار موثر بود و برای نخستین مرتبه این مسابقات با کیفیت بالا در ایران برگزار شد.
چوگان ریشه در شواهد تاریخی کرمان دارد
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمان در خصوص برگزاری رویداد چوگان در کرمان گفت: این رویداد چند جانبه در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی به خصوص میراث فرهنگی و گردشگری و افزایش حضور گردشگران اثربخش است.
سعید شاهرخی افزود: چوگان بنابر ادله و شواهد تاریخی در کرمان ریشه دار بوده و ادامه روند برگزاری رویداد چوگان به عنوان برنامه ای گردشگر محور ضمن تثبیت دبیرخانه دائمی آن در کرمان در دراز مدت می تواند به عنوان رویدادی گردشگرپذیر در سطح بین المللی و کشوری معرفی شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: چوگان پدیده ای چند وجهی از نظر علمی، ورزشی، ادبیات و موسیقی است و برگزاری رویداد چوگان در استان کرمان بر تمام وجوه تاثیر داشته و در افزایش گردشگران و توسعه زیرساختی گردشگری موثر است.