پزشک داوطلب بدون‌مرز هلال‌احمر که نام او در مجامع علمی بین‌المللی می‌درخشد، باری دیگر با کمک مالی برای مرمت قنات روستای مرزی لجونگ سربیشه روح فداکاری و ایثار را در جامعه محروم روستایی تزریق کرد.

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) خراسان جنوبی، داستان از روزی آغاز می‌شود که بیماری پوستی "حدیثه" در روستای لجونگ، بخش درح، شهرستان مرزی سربیشه در فضای مجازی فراگیر شد.

همچنین یک ادعا، مسوولین را برای پیگیری‌های متعدد به این روستا کشاند، ادعایی که می‌گفت نبود آب آشامیدنی سالم، مردم روستا را دچار این بیماری پوستی کرده است.

ادعایی که توسط پزشکان متعدد خراسان‌جنوبی و تهران رد شد؛ و همگی بر تأثیر تابش خورشید و البته یک نقص ژنتیکی در مردم روستا اتفاق نظر داشتند.

گذشتگان‌مان بر این باورند که "عدو شود سبب خیر" و این شد که یک ادعای دروغ سبب خیر برای مردم روستای لجونگ شد به طوری که هلال‌احمر شهرستان سربیشه توانست به یاری پزشکان داوطلب بدون‌مرز، "سید ناصر عمادی"، متخصص پوست با سابقه فعالیت درخشان در کشورهای ایران، عراق، افغانستان و به ویژه آفریقا را از رنج مردم این روستا باخبر کند.

این پزشک که نشان ملی ایثار را به جهت ارائه خدمات بدون مرز خود در نقاط مختلف دنیا روی سینه‌اش و مدال صلح نایتینگل به جهت درمان مجروحان جنگی در کشورهای آفریقایی، خاورمیانه و آسیای میانه روی گردنش می‌درخشد، لحظه‌ای در عمرش از مردم محروم در روستاهای کشور خود غافل نشده است.

پزشک داوطلب بدون‌مرز هلال‌احمر حالا پس از رفت‌وآمدهای بسیار به روستای مرزی لجونگ سربیشه، تصمیم گرفت تا دایره کمک‌های خیرخواهانه خود را افزایش داده و اقدامی بدور از توان پزشکی‌اش انجام دهد، او همت کرد و این‌بار با جمع‌آوری کمک مالی مردمی جانی دوباره به تن رنجور روستا بخشید.

"سید ناصر عمادی" که نامی آشنا برای صورت‌های آفتاب‌سوخته کودکان لجونگ است، با کمک مالی به مرمت و بهسازی قنات روستا، همت بالای خود را در خیرخواهی بر پیشانی روستا هک کرد.

پزشک بدون مرزی که روزی با دانش و تخصص خود التیام‌بخش زخم‌های پوستی مردم محروم لجونگ بود، امروز در قالب خیر مالی زخم‌ سختی روزگار بر مردم روستا را درمان می‌کند.

در رابطه با حمایت‌های این پزشک در روستاهای مرزی سربیشه با غلامرضا ثانی، رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان گفت‌وگو کردیم.

وی اظهار داشت: مردم روستای لجونگ از توابع بخش درح شهرستان سربیشه، از یک بیماری پوستی رنج می‌برند که در فصل تابستان و با شدت یافتن نور آفتاب و همچنین گرد و خاک، تشدید می‌شود.

وی افزود: هلال‌احمر شهرستان سال‌ها قبل از متخصص بیماری‌های پوستی، سید ناصر عمادی که یکی از پزشکان داوطلب هلال‌احمر است، برای بررسی وضعیت بیماران پوستی روستای لجونگ دعوت کرد و وی پس از معاینه مردم روستا، دو کرم دست‌ساز و همچنین توصیه‌هایی برای محافظت پوست در برابر نور آفتاب و گردوخاک تجویز کرد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر سربیشه گفت: بیماری پوستی مردم روستا با استفاده مداوم از کرم‌های تجویز شده، رو به بهبودی رفت و دکتر عمادی ضمن تاکید بر همکاری علوم پزشکی برای بررسی مداوم بیماری و توزیع کرم میان بیماران، شخصا پیگیر ارسال کرم‌ها به مردم روستا شد.

ثانی با اشاره به وضعیت نامناسب آب آشامیدنی در روستای لجونگ، بیان داشت: از آنجایی که قنات روستا روباز است، کیفیت آب پایین می‌آید بنابراین دکتر عمادی با مشاهده وضعیت تصمیم به جذب خیر و جمع‌آوری کمک‌های بشردوستانه برای بهبود کیفیت آب آشامیدنی در این روستا گرفت.

وی تصریح کرد: دکتر عمادی طی عقد تفاهم‌نامه‌ای در جهت احیا و مرمت قنات بالادست لجونگ برای پایدارسازی آب شرب روستا و بازسازی خطوط آبرسانی مبلغ 900 میلیون ریال را به صورت بلاعوض اهدا کرد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر خاطرنشان کرد: این تفاهم‌نامه به صورت سه جانبه با قرارگاه جهادی شهید کاوسی، دهیاری روستا و هلال‌احمر سربیشه به عنوان نماینده دکتر عمادی بر حسن انجام هزینه و نظارت بر روند کار بسته شد.

ثانی گفت: همچنین قرارگاه جهادی شهید کاوسی نسبت به تامین سیمان، لوله و گودبرداری متعهد شده است.

گزارش از محبوبه قاسم زاده