به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری سلامت(طبنا)، اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی برای پنج دهک نخست جامعه، به افزایش ۱۲۰ هزار تومانی یارانهها و تثبیت قیمت کالاهای اساسی تا پایان سال منجر شد.
یکی از کلانمأموریتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم مبارزه با فقر مطلق و مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها است.
چالشهای عمدهای که در این مسیر وجود داشت به عدم بهروز بودن آمار و اطلاعات مشمولان واقعی یارانه و تبعات ناشی از اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها بر تامین نهادهها و رشد هزینهها مربوط بود.
وزارت تعاون برای رفع این چالشها چند اقدام کلیدی را در دستور کار خود قرار داد. در قدم نخست، شناسایی پنج دهک نخست جامعه آغاز شد. نتیجه این کار شناسایی ۲۴ میلیون نفر دهک یک تا سه و ۵۴ میلیون نفر دهک چهار تا ۹ برای ساماندهی پرداخت یارانه بود.
در قدم بعدی، یارانه نقدی برای افراد عادی و سه دهک پایین درآمدی، نزدیک به هفت تا ۹ برابر افزایش یافت. شناسایی و معرفی حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افراد فاقد پوشش بیمه پایه به بیمه سلامت و نیز شناسایی و ثبت ۴۹۵ هزار نفر نیازمند در سامانه «حامی» و معرفی آنان به نهادهای حمایتی، از دیگر اقداماتی بود که برای رفع چالشهای مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها برداشته شد.
نتایجی که اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی برای پنج دهک نخست در راستای امنیت و سلامت غذایی رخ داد، به افزایش ۱۲۰ هزار تومانی یارانهها و تثبیت قیمت کالاهای اساسی تا پایان سال منجر شد.
اکنون هر عضو خانوار دهکهای یک تا سه، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان یارانه نقدی دریافت میکند. اگر از سبد کالای استانداردی که با مبنای قیمتهای ۱۴۰۱ تعریف شده، مبلغ ۲۰۰ هزار تومان خرید کنند ۱۲۰ هزار تومان بهازای هر نفر، اعتبار یارانه تشویقی دریافت خواهند کرد. برای این کار کافی است به ۱۲۰ هزار فروشگاهی که در سراسر کشور پذیرنده کالابرگهای الکترونیکی هستند، مراجعه کنند.
۱۱ قلم کالای اساسی اعلام شده در طرح کالابرگ الکترونیک شیر کمچرب بطری، پنیر، تخم مرغ، گوشت مرغ، روغن مایع، ماکارونی، برنج ایرانی، لبنیات، قند و شکر، حبوبات و گوشت منجمد گوساله است. این سبد غذایی، تامینکننده کالری مورد نیاز خانواده ها با هدف سلامت تغذیه و فقرزدایی غذایی است که با قیمت ارزان در اختیار خانوارها قرار میگیرد.