به گزارش گروه علمی-فناوری خبرگزاری سلامت(طبنا)با گذشت چندین ماه از ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و مبهم بودن وضعیت آن، همچنان علاقهمندانی هستند که به خرید این مدل گوشی تمایل دارند.
در ابتدا این مدل از آیفون تنها از رویه مسافری یا سوءاستفاده از این روش وارد کشور میشد تا اینکه سال گذشته ممنوعیت آن به صورت رسمی اعلام شد.
نکته مهمی که وجود دارد این است که با وجود ممنوعیت واردات این نوع گوشی و از سوی دیگر تمایل به خرید آن، بازار کلاهبرداری و سوءاستفاده از این موضوع هم فراهم شده است؛ به گونهای که چندی پیش تبلیغات گستردهای در برخی شبکههای اجتماعی و برخی واحدهای صنفی مبنی بر بازگرداندن آنتن آیفون ۱۴ قاچاق با شگردهایی مانند تغییر سیم کارت مشاهده شد.
در این راستا، سامانه همتا اطلاعیهای صادر و اعلام کرد با توجه به اینکه شبکه اپراتوری بهصورت مستمر در حال پایش بوده و آنتن دستگاههای قاچاق از جمله این دستگاهها مسدود میشود، از سوی کارشناسان، به مردم اکیداً توصیه میشود فریب تبلیغ آنتن موقت را نخورده و از اعتماد به این افراد خودداری کنند.
در این اطلاعیه تأکید شد واحدهای صنفی هم توجه کنند که قاچاق کالا جرم است و بر اساس مواد ۱۸، ۱۸ مکرر، ۲۹ و ۳۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سوم دی ماه ۱۳۹۲ و ماده ۲۰ قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ علاوه بر ضبط کالا، مشمول جزای نقدی، حبس از دو تا پنج سال و شلاق تعزیری حسب مورد خواهد بود.
درحال حاضر هم چند روز گذشته بعضا خبرهایی درباره اینکه رجیستری آیفون ۱۴ در سامانه همتا امکان پذیر شده منتشر شده است اما براساس بررسیهای انجام شده به نظر میرسد این خبر شایعه است و تا به امروز اتفاق تازهای درباره این گوشی رخ نداده و همچنان رجیستر نمیشود و واردات مسافری و تجاری آن ممنوع است.
گفتنی است انجمن واردکنندگان موبایل چندی پیش طی نامهای پیشنهاداتی در حوزه اصلاحات برخی مقررات واردات موبایل به معاون اول رییس جمهوری ارایه کرد و با بیان ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ از سال گذشته، گفته که تخمین زده شده تاکنون ۱۲۰ هزار آیفون ۱۴ به ارزش بیش از ۱۵۰ میلیون دلار به طور غیرقانونی وارد کشور شده است.
همچنین انجمن موبایل هشدار داده که اگر استفاده از این روشهای جدید به صرفه اقتصادی برای همه گوشیهای پرمصرف و ارزان قیمت برسد، عملا طرح رجیستری کارایی خود را از دست خواهد داد و قاچاق مسافری بازار را خواهد گرفت.
بنابراین با توجه به شرایط موجود برای این گوشی مسوولان توصیه میکنند به دلیل اینکه این مدل گوشی در ایران سرویسی دریافت نمیکند از این رو مردم باید از خرید آن اجتناب کنند.
البته با توجه به صحبتهای چند هفته پیش رییس اتحادیه دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه که اعلام کرد که دولت اتصال یا عدم اتصال این گوشی به استارلینک را بررسی میکند.
براین اساس احتمال رجیستر شدن آیفون ۱۴ در شبکه تلفن همراه کشور قوت گرفت، اما هنوز مشخص نیست که آیفون ۱۴ در بازار کشورمان آنتن دریافت خواهد کرد یا خیر.
از سوی دیگر باتوجه به اینکه کمتر از یک ماه آینده نسل بعدی آیفونهای اپل معرفی و راهی بازار خواهند شد، نگرانیهایی در رابطه با رجیستر نشدن نسل بعدی آیفونها وجود دارد.
درصورتی که آیفون ۱۵ هم به سرنوشت آیفون ۱۴ دچار شود، ظاهرا آخرین نسل از گوشیهای اپل همان آیفونهای ۱۳ خواهد بود که با پیشرفت فناوری در دنیا، خبر بسیار بدی برای کاربران ایرانی است.
با همه اینها باید منتظر بمانیم و ببینیم که درآینده چه اتفاقی میافتد و آیا آیفونهای اپل برای همیشه مشمول ممنوعیت به بازار ایران خواهند شد یا ممکن است این عدم آنتندهی و سختگیریها برای واردات این گوشیها مقطعی باشد.