به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس، بهره مندی از موهبت داشتن فرزندی سالم، نعمتی است که شاید قابل مقایسه با بسیاری از نعمت های الهی نباشد.
اطلاع از سلامت، قبل از بارداری ضروری است و بایستی پس از اطمینان از سلامتی کامل تصمیم به بارداری گرفت. با مراقبت پیش از بارداری و ارزیابی سلامت زوجین، بسیاری از عوارض و خطرات قابل پیشگیری بوده و در نتیجه از برخی سقط های خود به خودی پیشگیری کرده و باعث سلامت بارداری و به دنبال آن سلامت جنین و نوزاد می شود.
سقط غیرقانونی جنین برای مادر چه عوارضی دارد؟
سقط های غیرقانونی اغلب با خونریزی شدید، عفونت و شوک عفونی همراه است و در موارد قابل توجهی منجر به مرگ مادر می شود. سالانه 78 هزار زن بر اثر عوارض سقط غیر ایمن در دنیا جان خود را از دست می دهند.
احتمال ناباروری و سقط های مکرر پس از سقط غیر قانونی بسیار افزایش می یابد.
افسردگی، احساس خشم، اختلالات عصبی، بی خوابی و خواب پریشان، مشکلات اضطرابی، احساس گوشه گیری و احساس گناه و پشیمانی نیز از سایر پیامدهای سقط غیرقانونی (سقط های عمدی) جنین است.
در آیات قرآن به موضوع سقط جنین و کشتن جنین توسط پدر و مادر اشاره شده است و با پاسخ به همه آنها و ضمانتهای محکم و وعدههای حتمی، از همه مادران خواسته است که از ارتکاب این عمل خودداری کنند.
خداوند متعال صراحتاً در آیه ۳۱ سوره اسراء دستور میدهد که: «ولا تقْتلوا أوْلادکمْ خشْیة إمْلاقٍ نحْن نرْزقهمْ و إیّاکمْ إنّ قتْلهمْ کان خطْأً کبیراً؛ و از بیم تنگدستی فرزندان خود را نکشید ماییم که به آنها و شما روزی میبخشیم. آری کشتن آنان همواره خطایی بزرگ است.
بسیاری از زنان به دلیل باورهای غلط در مورد بارداری همچون: «عادت ماهانه من منظم است، پس به راحتی و به سرعت باردار میشوم یا میتوانم تا چهل سالگی صبر کنم و بعد باردار شوم» از اقدام به بارداری در سنین مناسب پیشگیری می کنند؛ در حالی که واقعیت این است که قدرت باروری زنان با افزایش سن به ویژه بعد از 45 سالگی به طور طبیعی کاهش مییابد. افزایش سن زن، تعداد تخمکهای تولید شده و کیفیت آنها را کاهش میدهد و سطح هورمون های زنانه نیز تحت تأثیر قرار می گیرد و باعث نامنظم شدن تخمکگذاری و کاهش قدرت باروری می شود.
بنابراین بعد از یک بار سقط، هر زمانی که فرد از نظر روحی آمادگی لازم برای بارداری را دارد، می تواند اقدام به بارداری کند.
زنان بالای 35 سال بدون هیچ بیماری زمینه ای و عارضه در بارداری قبلی، بعد از یک تولد زنده می توانند 12ماه بعد اقدام به بارداری مجدد کنند.
به یاد داشته باشیم مراقبت و مشاوره پیش از بارداری، مراقبت های دوران بارداری و پس از زایمان؛ ضامن سلامتی مادر و تولد نوزاد سالم است.
«سارا حمزه لو مقدم»، کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز