به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس،آیتالله لطفالله دژکام دراین همایش افزود: زنان به عنوان تولید کنندگان امنیت اخلاقی و اجتماعی بر سر همه منت دارند.
او با اشاره به نقش بسیار مهم زنان در تولید امنیت اجتماعی، گفت: باید بپذیریم که اگر جامعه از زن و مرد تشکیل شده، حق و تکلیفی نیز شکل میگیرد که ملازم یکدیگر هستند.
نماینده، ولی فقیه در فارس ادامه داد: اگر مطالبه حق میکنیم باید حق آن را نیز ادا کنیم و برای تولید امنیت و بهره برداری اجتماعی، زن و مرد باید با هم سهیم باشند.
امام جمعه شیراز در بخش دیگری از سخنانش به مسئله حجاب از دیدگاه قرآن کریم پرداخت و گفت: توصیه قرآن به حجاب در راستای مسئله امنیت اجتماعیست تا جایی که گفته شده است که حجاب را نگه دارید تا به وقار و متانت از دور شناخته شوید.
او همچنین با بیان اینکه امروز در جامعه غرب شاهد رفتار زنان در جلوه گری به مانند عصر جاهلیت هستیم، عنوان کرد: برای ایجاد امنیت اخلاقی و اجتماعی و جلوگیری از ناامنی باید جلوی جلوه گریها را بگیریم.
نماینده، ولی فقیه در فارس تصریح کرد: در تمدن اروپایی معاصر، جلوه گری زنان اوج تمدن آنان است و امروز ما از تمدن غربی طلبکار هستیم.
آیتالله دژکام خاطرنشان کرد: جامعه بشری و مسلمانان طلبکار تمدن اروپایی و آمریکایی هستند، زیرا با ایجاد ناامنی اجتماعی از طریق جلوه گری این ظلم را به همه انسانها روا داشته و باید پاسخگوی آن باشد.
نماینده، ولی فقیه در فارس با اشاره به حضور موثر زنان در جایگاهها و عرصههای مختلف با حفظ کرامت و حریم خود گفت: زن، میتواند فعالیت اجتماعی داشته باشد و در کنار آن به تولید امنیت اخلاقی و اجتماعی در جامعه بپردازد.
امام جمعه شیراز همچنین از بانوان پلیس به عنوان بکی از مهمترین نقش آفرینان در ایجاد امنیت اجتماعی یاد کرد و گفت: حرکتها در حوزه حجاب باید ایجابی باشد، زیرا حقوقی که اسلام برای زن قرار داده به نفع بشریت و بانوان است.
شهردار شیراز هم در این همایش با بیان اینکه امروز با یک چالش مواجه شدهایم که تعارف بردار نیست، گفت: شاید در کشورمان از قرنها پیش نیاز و عاطفه زن دیده نشد و امروز وارد یک چالش شدهایم و دشمن هم زنان ما را نشانه گرفته است.
محمدحسن اسدی جهاد تبیین و برگزاری چنین همایشهایی را راهکاری برای مقابله با این چالش دانست و گفت: امروز باید به دنبال جهاد امیدآفرینی باشیم و یاس و ناامیدی در جامعه کاهش یابد.
او با طرح این موضوع که شیراز ١٤٠٤ با شیراز امروز تفاوت خواهد داشت، اعلام کرد که ١١٦٥ نفر از کارکنان شهرداری شیراز معادل ١٠ درصد از کارکنان را بانوان تشکیل میدهند.
شهردار شیراز عنوان کرد: اموری که در شهرداری شیراز به بانوان واگذار کردهایم، به نحو شایستهای آن را انجام دادهاند و از واگذاری امور به آنها هم پشیمان نیستیم.
رئیس شورای شهر شیراز نیز در این همایش بیان کرد: امنیتی پایدار و مستمر خواهد بود که مردم پایه باشد و مردم به صورت واقعی در تحقق آن مشارکت داشته باشند.
مهدی طاهری با بیان اینکه ٤ مولفه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از مهمترین مولفههای تعریف شده هر کشوری برای داشتن امنیت پایدار بر اساس دکترین خود است، افزود: جمهوری اسلامی نیز این مولفهها را تبیین کرده که در برخی موفق بوده و برخی نه.
او با بیان اینکه در امنیت اقتصادی به دنبال حفظ سرمایههای اقتصادی و در امنیت اجتماعی هم باید به دنبال حفظ سرمایه اجتماعی باشیم، اضافه کرد: مهمترین سرمایه در نظام جمهوری اسلامی توده مردم هستند.
رئیس شورای شهر شیراز ادامه داد: یکی از آیتمهایی که ممکن است سرمایه اجتماعی را دچار خدشه کند، نبود امنیت در حوزه خانواده، آسیبهای اجتماعی و کمبود اشتغال است.
طاهری تاکید کرد: آن چیزی که در حوزه امنیت اجتماعی موثر است، توجه ویژه به حوزه خانواده و نقش بانوان به عنوان مادر در این حوزه است.
او با بیان اینکه برداشت بنده از امینت فعلی جامعه این است که در این حوزه به شکل گیری اتفاقی شبیه ٩ دی در جامعه نیازمندیم، افزود: امروز حریف را در میدان به صورت صف میبینیم و صفوف باید کنار هم شکل بگیرند.
رئیس شورای شهر شیراز اضافه کرد: حجاب از باورهای دینی است و اینکه چه باید کرد به برنامه نیاز داریم و اگر صف دیده نشود حریف یکه تازی خواهد کرد.
رئیس مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر فارس هم در ادامه این همایش نیز هدف از برگزاری این همایش را تحقق منویات رهبرمعظم انقلاب مبنی بر جهاد تبیین است.
سیروس سجادیان ادامه داد: یکی از موضوعاتی که دشمن بر آن تمرکز کرده، زنان ایرانی است و بر همین اساس این همایش برای مقابله با دشمن در راستای دسیسهها و تحریفهایی که در رابطه با زن ایجاد کرده، در دستور برگزاری قرار گرفته است.
سجادیان با اشاره به اینکه ٤٤ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و ٤ مقاله به عنوان مقاله برتر پذیرفته شده است، عنوان کرد: تبیین مقام زن در جمهوری اسلامی، نقش زن ایرانی در فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی، علمی، پزشکی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی، زیست محیطی و نقش زن در تولید امنیت فردی، خانوادگی، اجتماعی، عمومی و امنیت پایدار و همچنین حقوق زن در نظام حقوقی جمهوری اسلامی از محورهای این همایش بوده است.