به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا)زنجان، رضا خواجه ای در جمع خبرنگاران،اظهار کرد: نظام فنی روستایی با هدف ساخت واحدهای مسکونی مقاوم و ایمن در مقابل حوادث طبیعی ایجاد شده و در تمام نقاط روستایی استان را زیر پوشش قرار داده است.
وی افزود: در این راستا نظام فنی و مهندسی روستایی با توجه به وضعیت و پتانسیل های موجود روستاها با تعداد ۱۳۴ ناظر فنی دارای صلاحیت جهت نظارت بر ساخت و ساز های روستایی تشکیل شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان، با اشاره به فعالیت ۲۷ دفتر فنی و مهندسی جهت طراحی واحدهای مسکونی روستایی در استان گفت: جمع آوری پرونده های متقاضیان برای پرداخت تسهیلات بانکی، دقت در طراحی نقشه ها، نظارت مستمر بر ساخت و سازها، ارائه راه های سهولت در اجرا، صرفه جویی در مصرف انرژی، رعایت حریم و معابر و تشویق جهت استفاده از مصالح مرغوب در ساخت و سازها، از وظایف مهم اعضای نظام فنی روستایی است.
خواجه ای تصریح کرد: در حال حاضر ساخت و سازهایی که از طریق دریافت تسهیلات بهسازی مسکن روستایی در روستاها انجام می شود طبق سازوکارهای تعریف شده، تحت نظارت نظام فنی روستایی انجام می شود .
وی ترویج رعایت اصول فنی ساختمان سازی، بالا بردن کیفیت ساخت و سازها، استفاده صحیح از مصالح ساختمانی مقاوم و استاندارد و هدایت بافت فیزیکی روستا ها بر اساس طرح هادی روستایی را از جمله هدفهای اجرای نظام فنی روستایی برشمرد.
این مسئول بیان کرد: شناسایی و ساماندهی نیروی انسانی بومی و مستعد در فن ساختمان سازی روستایی و بالا بردن سطح دانش فنی و اجرایی ناظران فنی بویژه آموزش مستمر آنان از دیگر برنامه های این طرح است.
خواجه ای با تاکید بر اینکه، بهبود مسکن روستایی رونق زندگی، اشتغال و اقتصاد روستایی را به دنبال دارد، افزود: ساخت واحداث مسکن مناسب ایجاب می کند که تشکیلات نظام فنی و مهندسی روستایی با توجه به وضعیت و پتانسیل های موجود روستاها و تعداد نیروی انسانی دارای صلاحیت فنی ساختمان سازی از طرف ارگان مرتبط با فن ساختمان راه اندازی و حمایت شود.
انتهای پیام/ نوری