محمدرضا طهماسبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سلامت(طبنا)زنجان، با اشاره به اینکه انجمن کلیوی زنجان آموزش و پیشگیری از بیماری را از اولویتهای کاری خود میداند،اظهار کرد: از ۲ هزار و ۱۰۰ پرونده بیمار دیالیزی، مراقبتی و پیوندی در انجمن یک هزار و ۶۵۰ بیمار با مراقبت و پیشگیری از چرخه دیالیز خارج شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۴۵۰ بیمار درسه مرکززنجان و ۶ مرکزشهرستان ها تحت درمان دیلیز قرار دارند وازحمایت دفاتر نمایندگی انجمن برخوردارهستند.
مدیر انجمن خیریه کلیوی استان زنجان با تأکید بر اینکه آموزش و مراقبت تنها راهکار کاهش این بیماری در بین مردم است، افزود: این آموزش باید از سنین پایین آغاز شود تا فرهنگ مراقب از کلیهها در بین نسل جوان نهادینه شود.
طهماسبی، با بیان اینکه برگزاری دورههای آشنایی کودکان و نوجوانان با موضوع کلیه و اهمیت آن می تواند ورودی بیماران در سالهای آتی را کاهش دهد، بیان کرد: در این راستا طبق برنامه هر ساله آموزش های پیشگیری از کلیوی توسط سفیران سلامت انجمن کلیوی در مدارس انجام و اجرایی میشود.
وی با اشاره به برگزاری مسابقه نقاشی در بین دانش آموزان با موضوع "سلامتی کلیه برای همه" گفت: این مسابقه با همکاری آموزش و پرورش
و با هدف آموزش و پیشگیری از بیماری کلیوی در سال تحصیلی جاری اجرا و با استقبال بی نظیر دانش آموزان مواجه شد.
این مسئول تصریح کرد: پس از اعلام فراخوان مسابقه در مدارس سطح استان ۲هزار نقاشی به انجمن کلیوی ارسال شد که از این تعداد ۱۹ نقاشی برتر انتخاب و در مدارس به حضوری تقدیر شدند.
طهماسبی با بیان اینکه آموزش و پرورش نقش بسیار مهمی در ارتقای سواد سلامت مردم در پیشگیری از ابتلا به بیماری کلیوی دارد، اظهار داشت: چرا که اکثر خانواده ها حداقل یک محصل در مدارس دارند و می توانند اطلاعات مربوط به پیشگیری را به خانواده ها برسانند تا باعث فرهنگ سازی در زمینه پیشگیری از بیماری ها در جامعه شود.
انتهای پیام/ نوری