تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲

دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست با استفاده از یک پپتید راهی قابل توجه جهت معکوس کردن بیماری آلزایمر کشف کردند.

به گزارش گروه علمی-فناوری خبرگزاری سلامت(طبنا) به نقل از نیویورک پست، دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست به پیشرفت بزرگی در نبرد برای معکوس کردن اثرات بیماری آلزایمر دست یافته‌اند؛ که نشان‌دهنده کاهش چشمگیر در تخریب عصبی است.

این دستاورد هیجان انگیز پس از آن حاصل شد که محققان توانستند برای آنزیمی که معمولاً در مغز بیماران آلزایمر بیش از حد فعال است، تداخل ایجاد کنند. آنزیم بیش فعال، CDK5، با یک پپتید، یا رشته ای از اسیدهای آمینه درمان شد. آزمایشات اولیه انجام شده بر روی موش ها نتایج قابل توجه و امیدوارکننده ای را نشان داد.

لی هویی تسای، نویسنده این مطالعه گفت که این پپتید توانایی ورود به مغز را دارد و در چند مدل مختلف، پپتید اثرات محافظتی در برابر از دست دادن نورون‌ها نشان می‌دهد و همچنین به نظر می‌رسد می‌تواند برخی از نقص‌های رفتاری را درمان کند.

دانشمندان امیدوارند که این یافته به درمان پیشگیرانه ای برای زوال عقل تبدیل شود. شرکت‌های داروسازی سعی کرده‌اند P25 را با داروهای مولکولی کوچک مورد هدف قرار دهند، اما این داروها معمولاً عوارض جانبی ایجاد می‌کنند.

این پپتید همچنین نتایج قوی در ترمیم پروتئین تاو مغز از خود نشان می‌دهد که وقتی تغییر می‌کند، به یکی از ویژگی‌های اصلی بیماری آلزایمر تبدیل می‌شود. محققان در کنار آن اثرات در مغز، بهبودهای رفتاری را نیز مشاهده کردند این پپتید می تواند از سد خونی مغزی عبور کند و به نورون های هیپوکامپ و سایر قسمت های مغز برسد.

دانشمندان پیش از این اعلام کرده بودند که چشم‌ها بازتابی از سلامت شناختی یک فرد هستند و از آن‌ها می‌توان برای تشخیص زودهنگام آلزایمر کمک گرفت.

منبع:فارس

برچسب‌ها