به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ حسین شجاعی با اشاره به خسارات سیل اظهار کرد: متاسفانه موضوع فرسایش خاک مغفول مانده و بیشتر توجهات روی کمبود آب است در حالی که کمبود آب با انتقال حوزه به حوزه قابل حل است اما فرسایش خاک تقریبا قابل جبران نیست.
وی افزود: سالانه ۱۷ تن در هکتار فرسایش در استان کرمان داریم لذا فرسایش خاک در استان کرمان نسبت به سایر استان ها در کشور بیشتر است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، بیان کرد: از ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار طرح آبخیزداری که می توان انجام داد؛ تاکنون در ۱.۸ میلیون هکتار اراضی عملیات اجرایی طرح آبخیزداری انجام شده است.
شجاعی تصریح کرد: با اجرای طرح های آبخیزداری؛ ۴۶۰ میلیون متر مکعب از سیلاب در سال مدیریت شده و از فرسایش ۱۲.۵ میلیون مترمکعب خاک جلوگیری و ۳۰ تا ۵۰ درصد سیلاب به آبخوان نفوذ داده شده است.
وی؛ با انتقاد از عدم توجه به فرونشست زمین عنوان کرد: طی ۱۵ سال گذشته سالانه ۱۰ تا ۱۵ متر افت ایستابی آب داشتیم و به ازای هر ۱۰ متر افت آب ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر نشست زمین داریم و این به دلیل برداشت بی رویه آب از سفره های زیرزمینی بوده است.