به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت،نادرقلی ابراهیمی در خصوص وضعیت آب اظهار کرد: وضعیت نسبت به سال گذشته و از جهت پوشش برفی بهتر شده است.
بارش پاییزی وضعیت خوبی نداشت ولی الحمدلله پوشش برفی کشور نسبت به سال گذشته دو برابر شده و ۱۵درصد سطح کشور را برف پوشانده است.
به گفته ابراهیمی حوزه کارون بزرگ ۱۱۲ درصد و فلات مرکزی را ۳۰۰درصد برف پوشانده است و به طور کلی بارش جوی در زمستان به صورت برف بوده است.
وی ادامه داد: متوسط بارشها طی ۵۰ سال گذشته کاهش پیدا کرده است و چندین سال است که در دوره خشکسالی به سر میبریم و از ۲۴۰ میلی متر به ۲۲۰ میلی متر رسیدهایم.
ضمن این که دما و مصارف هم افزایش یافته است ولی هنوز نتوانستهایم کمبود و کاستیهای منابع سطحی و زیر زمینی را جبران کنیم.
ابراهیمی ادامه داد: طبیعت کشور ایران خشک است ولی بارندگیهای زمستانه قسمتی از مشکلات را رفع کرده است؛ خاصه بارشهای جامد برفی که منابع مطمئنی برای فصول دیگر خواهد بود.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در امور آب در عین حال اولویت اصلی را مدیریت منابع دانست که باید در دستور کار مسئولین و مردم باشد و جز این راهی نیست.
وی در برنامه صبح وگفتگو رادیو گفت وگو با اشاره به نبود توازن میان منابع و مصارف تصریح کرد: بیش از این که ریزشها وجود داشته باشد، مصارف را شاهد هستیم که شرایط بهینهای نیست.
بسیاری از منابع آب زیر زمینی تخلیه شده است و ریزشهای جوی معمول سالیان گذشته را شاهد نیستیم و با توجه به رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای غذا، بیش از ورودیِ منبعها مصرف میکنیم و کسریهای سال گذشته را جبران نکردهایم.
ابراهیمی گفت: شرایط لازم برای آب باران و جمع آوری آن را نداریم ولی سطوح برف در ارتفاعات برای سال آتی باقی میماند اما بخشی از بارش باران از دسترس خارج میشود؛ لذا اجرای آبخوان داری و آبخیزداری برای کشور بسیار ضروری است.