وزیر بهداشت از افتتاح همزمان 70 پروژه سلامت سراسر کشور با استفاده از ویدئو کنفرانس در مشهد مقدس خبر داد و گفت: یکی از برنامه های وزارت بهداشت، کاهش هزینه های مردم در حوزه سلامت و تقویت بیمه ها برای پوشش هزینه های دارو است که با همین رویکرد از تیرماه امسال، طرح دارویار اجرا شد.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت، دکتر بهرام عین اللهی در حاشیه مراسم تقدیر از بهورزان، مربیان بهورزی و مراقبان سلامت نمونه کشور که در مجتمع شهدای سلامت مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: در طرح دارویار، اعتبار ارز ترجیحی که مشکلاتی را به وجود آورده بود، به بیمه ها منتقل شد. به مردم توصیه می کنیم حتما از نسخه الکترونیک استفاده تا دارو را با استفاده از پوشش بیمه تهیه کنند؛ البته برخی افراد ممکن است بدون نسخه به داروخانه مراجعه و دارو را با قیمت بالا تهیه کنند؛ چراکه ارز عمده داروها نیمایی است.

وی افزود: به داروخانه ها اعلام کرده ایم هر بیماری که با نسخه الکترونیک مراجعه کرد می تواند تا سه بار داروهای تجویز شده را بدون مراجعه مجدد به پزشک تهیه کند. برنامه وزارت بهداشت در حوزه دارو، تقویت بیمه ها برای پوشش بیشتر داروهای ضروری و مورد نیاز مردم است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به افتتاح طرح های بهداشتی و درمانی جدید و نیاز به استخدام نیروی انسانی، گفت: مجوز استخدام ۲۰ هزار پرستار و پنچ هزار سایر نیروهای حوزه سلامت را از سازمان امور اداری و استخدامی اخذ کرده ایم و آماده برگزاری آزمون هستیم؛ البته برای پرستارانی که در دوران کرونا خدمت رسانی کرده اند، امتیاز ویژه ای در نظر گرفته می شود که این امتیاز نسبت به مدت خدمت، متفاوت است و امتیاز و آزمون، ملاک جذب پرستاران خواهد بود.

دکتر عین اللهی همچنین از استخدام چهار هزار بهورز خبر داد و گفت: بهورزان از خدوم ترین و مردمی ترین نیروهای حوزه سلامت و نیروهایی از متن مردمند که خدمات پایه بهداشتی را به مردم ارائه می کنند و برنامه اصلی ما نیز ، تقویت ساختار شبکه بهداشت و بهورزان است.

وی با اشاره به افتتاح 10 هزار و 800 تخت بیمارستانی در 79 مرکز درمانی در کشور، گفت: تا دو ماه آینده هفت هزار و 700 تخت بیمارستانی به ظرفیت کشور افزوده می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: حدود 19 هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت های حوزه سلامت در نظر گرفته شده و امیدواریم که برای سال آینده 15 هزار میلیارد تومان در بودجه 1402 و حدود هشت هزار میلیارد تومان از محل سفرهای استانی برای تکمیل طرح های نیمه تمام، اختصاص پیدا کند.

دکتر عین اللهی تصریح کرد: حدود پنچ هزار و 500 پروژه نیمه تمام بهداشتی و درمانی در سطح کشور وجود داشت که پیشرفت های فیزیکی متفاوتی داشتند؛ اما اولویت ما تکمیل پروژه های بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی است؛ برخی از این پروژه ها، بسیار بزرگ و مگاپروژه اند به طوری که حدود یک هزار تخت بیمارستانی دارند و تا یک ماه آینده، آماده افتتاح خواهند شد.

وی افزود:در مشهد مقدس که میزان تخت بیمارستانی نسبت به جمعیت و زائر پذیر بودن، ناکافی است، پروژه ۵۴۰ تختخوابی در حال اجرا است که از آن حمایت می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در ایام دهه مبارک فجر، هر روز تعدادی از پروژه های حوزه سلامت در کشور افتتاح می شوند؛ در روزهای گذشته 72 پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی، 28 پروژه خوابگاهی و رفاهی در 20 دانشگاه علوم پزشکی، تعدادی پروژه بزرگ بهداشت و درمان در کردستان افتتاح شد و امروز نیز حدود 70 پروژه سلامت در مشهد مقدس به بهره برداری رسید.