به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت،دکتر محمد معینی ، اظهار کرد: ژن درمانی در سرطان یکی از جدیدترین شیوههای درمانی آنکولوژی بوده که با تغییر یک ژن معیوب که موجب ایجاد بیماری سرطان، هموفیلی و تالاسمی میشود، انجام می شود. این شیوه درمانی موجب شده تا خطر بیماری کمتر و امکان درمان کامل میسر باشد.
وی تصریح کرد: در گذشته علاج و درمان کامل برای بیماریهای مختلف از جمله سرطان وجود نداشت، اما با ژن درمانی راه غلبه بر سرطان آسان شده و از جمله در یکی از روش های ژن درمانی، سلول T (لنفوسیت T) که زیر مجموعه گلبولهای سفید و بازوی اجرایی سیستم ایمنی بدن فرد بیمار و یکی از سیستمهای قوی بدن بوده را میتوان با دستکاری ژنتیکی بر علیه سلول سرطانی مسلح کرد و مجدداً به خود بیمار تزریق نمود، از این روش به عنوان CAR T Cell therapy یاد میشود.
عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ژن درمانی در سرطان با کمک ویروسها نیز قابل انجام بوده تا بسیاری از سرطانها از جمله سرطانهای پوستی مانند: ملانوم درمان کامل شود، خاطرنشان کرد: این شیوه مؤفق در کشورهای مختلف دنیا از سال 2017 تأیید شده و در حال اجرا است و در کشور ما هم از 2 سال گذشته تحقیقات آن انجام شد و خوشبختانه با نتایج مؤفقی هم همراه بوده است.
دکتر معینی اضافه کرد: این برنامه در بیمارستان شریعتی تهران به خوبی اجرا شده و قطعاً با انجام اقدامات مؤثر میتوانیم شاهد اجرای آن در مشهد هم باشیم و این موضوع با وجود توان بالای پزشکان متخصص این عرصه در این شهر دور از دسترس نبوده و نیست.
وی با ذکر این نکته که سرطان نامش ترسناک است، اما به این معنا نیست که بیمار مبتلا هیچ راه علاجی ندارد، تأکید کرد: در زمانهایی که یک فرد مبتلا به سرطان میشود نقش خانواده و اطرافیان آن فرد بسیار مهم بوده و نباید کاری کنند که ناخواسته موجب تزریق روحیه منفی در فرد بیمار شوند.
فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی ادامه داد: خانواده و اطرافیان فرد بیمار باید بهگونهای رفتار نمایند که موجبات ایجاد امیدآفرینی در آن فرد فراهم آید و باید بدانیم که سرطان پایان کار نیست و بسیاری از بیماران سرطانی حتی موارد بسیار پیشرفته آن توانستهاند که بر این بیماری غلبه کنند و به شرایط عادی زندگی بازگردند.
دکتر معینی گفت: در بسیاری از بیماریها از جمله سرطان راههای درمانی مؤفقیتآمیز زیادی وجود دارد که میتوان مشکل فرد بیمار را با تشخیص صحیح و اقدام بهموقع برطرف کرد و در سالهای اخیر بارها نتایج مثبت آن در بیماران مختلف از جمله سرطانیها دیدهایم.
وی افزود: بیماران و خانوادههای آنان با وجود امکانات فراوان و تکنولوژیهای روز درمان نباید دغدغهای بابت بهبود بیماری داشته باشند و در همین خصوص از بیمهها میخواهیم که درمانهای جدید سرطان را تحت پوشش قرار دهند تا تمامی بیماران سرطانی بهویژه اقشار محروم و کم درآمد بتوانند از خدمات ایمونوتراپی و ژن درمانی بهرهمند شوند.