به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت؛ دکتر مازیار غلامی، مدیرکل هواشناسی تهران با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» رادیو گفتگو، در مورد آسیبشناسی هوای آلوده تهران بیان داشت: منابع انتشار آلایندهها منابع متحرک (خودرو و سوخت آن) و منابع ثابت (کارخانهها و سوخت منازل) هستند که برای کاهش آلودگی باید سطح انتشار این منابع کاهش یابد.
وی افزود: برای کاهش سطح انتشار آلودگی هوا بایستی حملونقل عمومی بهبود یابد و برای اتوبوسها و کامیونهای دودزا فکری شود و موتورهای برقی جایگزین موتورهای بنزینی شود.
غلامی تصریح کرد: در زمانهایی که شرایط هشدار آلودگی هوا اعلام میشود ضروری است که مواجه مردم با آلودگی هوا کاهش یابد.
*** هوای سرد باعث افزایش غلظت آلایندهها در سطح زمین
مدیرکل هواشناسی تهران با اشاره به اینکه بعد از خروج سامانه سرد و بارشی شاخص آلودگی هوا روند افزایشی یافت بیان داشت: هوای سرد باعث میشود که غلظت آلایندهها در لایههای نزدیک سطح زمین باقی بماند و شاخص آلودگی هوا افزایش مییابد.
وی اظهار داشت: باتوجهبه این مهم در روزهای گذشته شاخص آلایندگی بالای ۱۵۰ بوده و شرایط هشدار برای گروههای حساس و شرایط هشدار برای همه گروهها اعلام شد.
غلامی اذعان داشت: شاخص آلودگی از ۱۰۰ تا ۱۵۰ هوای ناسالم برای گروههای حساس بوده و شاخص آلودگی بیش از ۱۵۰ به معنای کیفیت ناسالم برای همه گروهها است.
وی در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر شرایط پایداری در جو، ماندگاری هوای سرد و وارونگی هوا وجود دارد و این عوامل باعث افزایش غلظت آلایندهها در سطح زمین میشود.
مدیرکل هواشناسی تهران اظهار داشت: باتوجهبه اینکه برای هفته آینده پیشبینی کاهش دما و سردشدن هوا وجود دارد برایناساس پیشبینی میشود باتوجهبه سردشدن هوا آلودگی هم هوا تداوم داشته باشد.
*** اجتناب از تردد غیرضرور در زمان آلودگی هوا
غلامی اظهار داشت: در زمان تداوم آلودگی هوا و شرایط اضطرار به مردم توصیه به عدم حضور در فضای باز و اجتناب از تردد غیرضرور در شهر و کاهش فعالیتهای غیرضروری میشود.
وی خاطرنشان کرد: سالمندان و بیماران نیز در زمان آلودگی هوا باتوجهبه افزایش غلظت آلایندهها بایستی مسائل خودمراقبتی را رعایت کنند.